Už túto sobotu začínajú prázdninové Inline dni v Europe

SPRÁVY
0 /

V banskobystrickej Europe sa v sobotu 2. júla o 18:00 hod. po roku opäť stretnú inline nadšenci z blízkeho i ďalekého okolia. Keďže pilotný ročník Inline dní bol veľmi úspešný, rozhodli sa organizátori podujatie zopakovať a hneď 4 x počas nastávajúcich prázdnin.

Výzva z bystrickej Europy znie:

„Zapoj sa do pelotónu inline korčuliarov počas júla a augusta a uži si jazdu naprieč našou krásnou Banskou Bystricou.  Zúčastni sa minimálne dvoch jázd a budeš zaradený do zlosovania o krásne ceny od nájomcov, poukážky od Europy a vozidlo Mercedes – Benz na víkend.“

Súčasťou každého inline dňa bude aj prvá bystrická inline škola určená deťom, tínedžerom, ale aj dospelým – www.skolainline.sk. Pred štartom každej jazdy si môžete užiť aj koncerty a vystúpenia bystrických kapiel. O občerstvenie a dodržiavanie pitného režimu sa tento rok postará Rajec.

Každé korčuľovanie má naplánovanú inú trasu. No účastníkom sa nemeria čas, len endorfíny a dobrý pocit z korčuľovania. Marketing a event coordinator Europa SC Viktor Maceják hovorí:

„Pre všetkých nadšencov inline-u sme aj tento rok pripravili odmeny v celkovej hodnote 1.500 €. Podmienkou na ich získanie je účasť na minimálne dvoch rozjazdoch a šťastie.“

1. trasa v sobotu 2. júla 2016

Štart je o 18:00 hod na priestranstve pred Europa SC, registrácia bude bežať od 16:00 hod. Inline pelotón korčuliarov sa v sprievode organizátorov, polície a zdravotnej j služby vydá  z Európy na trasu dlhú 7,6 km cez veľký kruháč, Sládkovičovu ulicu do Kremničky a späť. Pred  Europou bude koncertovať kapela Slovak Tango.

2. trasa v sobotu 16. júla 2016

Štart bude opäť o 18:00 hod na priestranstve pred Europa SC s registráciou  od 16:00 hod. Trasa  v dĺžke 5,3 km bude viesť od Europy cez veľký kruháč, Štadlerovo a Štefánikovo nábrežie až ku Kauflandu pri  železničnej stanici a späť. Koncertovať bude Christmas.

Augustové trasy

Inline dni v Europe budú pokračovať aj v auguste. Tretia. trasa totožná s prvou  je na programe v sobotu 6. augusta 2016, pričom pred Europou bude koncert gitaristu Dávida Bíleka.

Štvrtá záverečná trasa sa uskutoční v sobotu 20. augusta 2016. Bude podobná ako druhá až na to, že korčuliari cestou späť odbočia na Kapitulskú a do Europy sa vrátia cez Námestie SNP a Dolnú ulicu. Pred Europou bude zabávať návštevníkov DJ Dave.

Europa počas Inline dní privíta malých i veľkých korčuliarov či celé rodiny. Okrem športu ide aj o zábavu, takže ak sa vám to pozdáva neváhajte a vyberte si niektorú z plánovaných trás počas štyroch prázdninových sobôt.