1. apríl sa nesie v znamení akcie „Takto vidím svet ja“

ZAUJÍMAVOSŤ
0 /

Zdroj: www.mychildwithoutlimits.org

Už zajtra, 1. apríla 2015 o 10.00 hod sa v historických priestoroch radnice uskutoční vernisáž  obrázkov detí a mladých ľudí s autizmom Takto vidím svet ja“. Výstava bude spojená s informačnou a osvetovou kampaňou o problematike autizmu.

V ten istý deň sa vo večerných hodinách (20.00 hod.), pri príležitosti celosvetovej kampane „Rozsvieť modrú“, stretnú na Námestí SNP rodiny a ich priaznivci, ktorých sa autizmus dotýka. Zúčastnení zapália sviečky na znak prítomnosti autizmu v meste a svetlo z modrých kahancov bude jeho symbolom. Zároveň sa vysvieti na modro budova Barbakanu a nákupného centra ESC.

Za Svetový deň povedomia o autizme bol Organizáciou Spojených národov označený 2. apríl. Modré svetlo pomáha zacieliť pozornosť ľudí na vývinovú poruchu, ktorá ovplyvňuje v súčasnosti viac ako 70 miliónov ľudí na svete.  Jeho symbolom je modrá farba, teda farba komunikácie. Podporu ľuďom trpiacim autizmom môžete vyjadriť aj vy. Stačí, ak si 2. apríla oblečiete niečo modré. Viac informácií o kampani nájdete na www.rozsvietmodru.sk.

Reportáž TA3 z 1. apríla 2014

Autor: (ag), Foto: www.rozsietmodru.sk, www.mychildwithoutlimits.org, video: www.ta3.com