Zvolenský brankár Baroš sa sťažoval na Handzuša: Je to obor, osekával ma!

ŠPORT
0 /

Pre snehovú kalamitu sa v piatok hrali iba dva duely 46. kola hokejovej extraligy. Do Košíc dorazil Trenčín a k nám do Banskej Bystrice sa presunuli susední Zvolenčania. Takmer však pod Urpín nedorazili rozhodcovia. S omeškaním sa im to napokon podarilo a tak sa hralo, ale duel nedopadol podľa predstáv ´baranov´.

V celej Banskej Bystrici boli v čase zápasu početné výpadky prúdu, dvakrát sa na chvíľu nehralo, ale duel sa napokon dohral s úspešným koncom pre Zvolen, ktorý vyhral 3:1. „Hrali sme len na tri päťky a niekedy je to lepšie, viac sme v tempe, zomkli sme sa a od začiatku až do konca hrali výborne v obrane. Postavili sme to na zabezpečenej defenzíve, takže Bystričania nemali vyložené šance. Tu sa ťažko vyhráva. O to viac si tieto body ceníme,“ pomenoval základy úspechu v Banskej Bystrici zvolenský kapitán Lukáš Jurík.

Zvolenčania mali navyše v bránke aj spoľahlivého mladíka zo Slovana Bratislava Samuela Baroša, ktorého neprekonal z viacerých šancí ani skúsený slovenský hokejový reprezentant Michal Handzuš. „Je to obor, ešte ma tam aj osekával. Ťažko sa chytá, keď mi tam zavadzia,“ komentoval Baroš aktivitu Handzuša, pričom pochválil hlavne svojich spoluhráčov v obrane: „Pomáhali mi vzadu a mal som aj trochu šťastia. Puky sa tam poodrážali v môj prospech. Čakal som viac práce. Chalani mi hovorili, že Bystričania hrajú doma tvrdý štýl a všetko nahadzujú na bránku, bol som na to pripravený.“

Zvolenčania sa pripravili aj na snehovú kalamitu. Už v piatok ráno sa dohovorili, že vycestujú do susednej Bystrice o pol hodinu skôr. Dúfali iba v to, že na duel dorazia aj rozhodcovia, čo sa im i keď s meškaním napokon podarilo. „Keď sme videli čo sa deje vonku, povedali sme si chvalabohu, že hráme v Bystrici. S príchodom rozhodcov to bolo na hrane, no prišli a pískali dobre. Aj keď nás vylúčili štyrikrát a domácich iba raz. Dôležité bolo, že sme presilovky súpera ustáli a vyhrali,“ hodnotil daný stav L. Jurík.

Smutní tak boli po derby stretnutí Banskobystričania. Mali síce viac z hry i viac šancí, ale v koncovke zlyhali. „Išli sme do zápasu naplno. Nikomu snahu nemožno uprieť, no nepadalo nám to tam. Musíme byť efektívnejší. Zvolenu padli do našej bránky aj šťastné góly. Stalo sa čo sa stalo, ale počasie faktorom prehry nebolo, nebrali sme ohľad na to, či príde súper alebo dorazia rozhodcovia. Chceli sme hrať a vyhrať,“ netajil jediný bystrický úspešný strelec v zápase Milan Kytnár.

Ak by rozhodcovia pod Urpín v snehovej kalamite nedorazili, duel by sa nehral a naši hokejisti či fanúšikovia by tak nemuseli smútiť. „Teraz môžem povedať, že by bolo lepšie ak by rozhodcovia neprišli,“ podotkol tréner Banskej Bystrice Miroslav Chudý.

Autor: (cb), Zdroj: Video TV ESO, Foto: ilustr.