Vyhlásili najlepších športovcov Spojenej školy v Kremničke

ŠPORT
0 /

Záver roka patrí rôznym športovým anketám. Spojená škola v Kremničke bola svedkom vyhlasovania najlepších športovcov školy za rok 2014.

V súťaži jednotlivcov sa najlepším športovcom stal slovenský atletický reprezentant Roman Buckulčík, ktorý v halovej sezóne v behu na 3 kilometre si vybojoval na majstrovstvách Slovenska bronzovú medailu. V kvalifikácii behu do kopca v Kláštore pod Znievom obsadil druhé miesto a kvalifikoval sa na majstrovstvá sveta do talianskeho Arcu Na tomto podujatí v silnej konkurencii pretekárov  z 30 štátov obsadil pekné 28 miesto.

Ďaľšími ocenenými boli atléti obliekajúci dresy atletického klubu Svetlošák Peter Cesnek, Veronika Bírešová, Ján Kostúr, Marcel Zboroň a Pavol Filanda, rovnako aj  futbalisti pôsobiaci vo futbalových kluboch v Rakytovciach a Kremničke Lukáš Ništo, Radovan Galčík, Lukáš Mesík a Jozef Patráš.

Ocenenie si prevzali i najlepší strelci futbalového družstva mladších dorastencov Tibor Zollei a Vladimír Perniš, ktorí v jesennej časti nastrieľali súperom zhodne po sedem gólov. Najlepším kolektívom sa stalo družstvo atlétov v zložení Roman Buckulčík, Ján Kostúr a Pavol Filanda, ktoré na majstrovsvách Slovenska v cezpoľnom behu žiakov stredných škôl v Starej Ľubovni obsadilo druhé miesto a vybojovalo si právo bojovať na jar v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia na Cypre.

Celkovo žiaci školy na majstrovstvách Slovenska v atletike vybojovali dve zlaté, štyri strieborné a 3 bronzové medaily. Futbalisti mladší dorastenci sú po jesennej časti zatiaľ na druhom mieste a svojimi výkonmi nechali za sebou futbalové kolektívy zo Zvolena, Žiaru nad Hronom, Hamšíkovu akadémiu Jupie Podlavice, Martin a Rimavskú Sobotu.

Podiel na týchto športových výsledkoch má okrem trénerov i vedenie školy spolu s pedagogickým zborom, majstrami odborného výcviku a vychovávateľmi, ktorí vytvárajú žiakom optimálne podmienky pre ich športový rast

Autor: Jozef Ivan, Foto: FB SŠ v Kremničke