VŠC Dukla a Slovenská antidopingová agentúra podpísali Memorandum o spolupráci

ŠPORT
1 /

V priestoroch Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica sa vo štvrtok stretol riaditeľ tohto nášho armádneho strediska Roman Benčík s riaditeľkou Slovenskej antidopingovej agentúry (SADA) Žanetou Csáderovou za účelom podpísania Memoranda o spolupráci v oblasti antidopingu a antidopingovej regulácie.

Podpísaním tohto Memoranda obidve strany vyjadrili záujem a ochotu spolupracovať pri rozvoji vzdelania, vedy, výskumu, ako aj v konzultáciách v oblasti povolených a zakázaných látok a metód v športe.

Hlavným cieľom tejto spolupráce zo strany VŠC DUKLA ako aj zo strany SADA je chrániť čistý šport. Tento cieľ sa budú snažiť dosiahnuť takými spoločnými iniciatívami, ktoré vyústia do spoločných postupov a do vypracovávania projektov s cieľom vytvárania podmienok na vznik nových partnerstiev, ktoré budú viesť k naplneniu hlavného cieľa.

Memorandum slúži ako základ pre spoluprácu, pričom jej realizácia bude prebiehať formou diskusie, konzultácií, spolupráce pri organizácií podujatí týkajúcich sa antidopingu a antidopingovej regulácie, taktiež na vedecko-výskumnej a personálnej úrovni.

„Podpísaním Memoranda o spolupráci so SADA sme urobili prvý krok k vzdelávaniu našich trénerov a športovcov v problematike antidopingu pod záštitou odborníkov zo SADA. Verím, že vzájomnou užšou spoluprácou eliminujeme prípadné pochybenia našich športovcov v tejto oblasti na minimum. Zároveň týmto aktom prezentujeme aj fakt, že v našom stredisku má miesto iba čistý šport,“

vyjadril sa k téme spolupráce VŠC DUKLA a SADA riaditeľ VŠC DUKLA Roman Benčík.

Autor: (cb - úprava), Zdroj: VŠC Dukla