VŠC Dukla Banská Bystrica hľadá superhrdinov na základných školách

ŠPORT
0 /

Dukla Banská Bystrica organizuje projekt „Dukla Draft – Hľadáme Superhrdinov“  ako súčasť svojej celospoločenskej zodpovednosti za rozvoj športu a pozitívnej prezentácie jeho aspektov.

Banskobystrické Vojenské  športové centrum pre deti a ich rodičov ponúka svoje vedomosti a skúsenosti z prípravy elitných športovcov pre identifikáciu športového talentu na základe sofistikovaného testovania pohybových schopností detí, Ide o žiakov na prvom stupni základných škôl a ich následného smerovania k športom organizovaným v kluboch Dukly Banská Bystrica, v ktorých majú najväčší potenciál uplatniť svoj talent.

Do projektu sa len v banskobystrickom regióne môže zapojiť okolo 2.000 detí vo veku 7 až 11 rokov, ktoré sa budú vo svojich školách testovať na základe jednotnej metodiky. Z interného testovania vzídu 24 – členné reprezentačné družstvá jednotlivých základných škôl, ktoré sa spoločne s individuálnymi záujemcami zúčastnia komplexného testovania pohybových schopností organizovaného na štadióne SNP v Banskej Bystrici už 10. júna 2016.

Všetci testovaní Dukla Super Heroes sa okrem náročného testovania stanú aj aktívnymi účastníkmi Banskobystrickej bežeckej 24 – hodinovky. Viac informácii o projekte zverejní VŠC Dukla Banská Bystrica už čoskoro…

Zdroj: VŠC Dukla BB, Foto: FB