Vladimír Országh v HC´05 končí, nahradí ho Miroslav Chudý

ŠPORT
4 /

Úspešná sezóna 2013/2014 sa pre hokejistov HC ´05 Banská Bystrica skončila pred dvomi týždňami ziskom druhej bronzovej medaily v histórii klubu. Napriek tomu, vedenie HC ´05 už teraz musí skladať káder pre nadchádzajúci ročník.

Prvá veľká, možno nečakaná zmena, nastane na trénerskom poste. Vladimír Országh po dvoch rokoch končí vo funkcii hlavného trénera. Stalo sa tak na jeho žiadosť, keďže požiadal vedenie HC ´05 o uvoľnenie z postu hlavného trénera. HC ´05 Banská Bystrica vyšlo Vladovi v ústrety a verí, že jeho pôsobenie v novom tíme HC SLOVAN Bratislava bude veľkým krokom vpred v jeho trénerskej kariére. Za odvedenú prácu mu patrí veľká vďaka.

Uvoľnený post hlavného trénera zaujme Vladov doterajší asistent Miroslav Chudý, ktorý pôsobí v štruktúrach HC ´05 dlhú dobu a ako hlavný tréner v sezóne 2007/2008 vybojoval Extraligu pre Banskú Bystricu. Jeho asistentom sa na lavičke „baranov“ stane staronová tvár v banskobystrickej šatni – Miroslav Hlinka.

Pod Urpín teda mieri ďalší vynikajúci útočník, tiež majster sveta z roku 2002 – Miroslav Hlinka (41), ktorý v tomto ročníku pôsobil v prvoligovej Trnave.

„Je to pravda, už sme sa dohodli. V Banskej Bystrici som pôsobil ako hráč tri roky, teraz sa teším na prácu trénera. Je to pre mňa výzva,“ vyjadril sa pre Plusku Hlinka.

Novému trénerskému tandemu želáme veľa športových úspechov.

Zdroj: HC 05 BB