V nedeľu sa beží Nemčiansky beh

ŠPORT
1 /

Nedeľa 24.mája bude patriť ADRIM Nemčianskemu behu. V krásnej prírode pod Panským dielom sa v rámci Marathon BB Tour 2015 uskutoční jeho tretí ročník aj s novinkou  – Behom Nemčanov.

Hlavný beh štartuje o 10:00 pred Obecným úradom Nemce

Obľúbený ADRIM Nemčiansky beh ponúka bežcom trať s rôznym prevýšením Marathon BB Team poskytuje účastníkom potrebné zázemie, Bežci môžu získať pamätnú medailu a unikátne číslo s logom podujatia a vecné ceny. K dispozícii je občerstvenie, guľáš a kultúrny program.

Bude aj najkratší beh Chrústov, účastníci si môžu vybrať kratšiu alebo dlhšia trať, môžu sa zúčastniť tomboly tombolu, získať registráciu na septembrový maratón za špeciálne ceny. Vždy je tu samozrejmosťou priateľská pohodová  atmosfér.

Bežecké preteky sú súčasťou Obecného dňa v Nemciach. Začínajú v o 8:30 hod. registráciu pretekárov. O 9:30 ako prví vyštartujú najmenší v Behu chrústov na trať dlhú 200 metrov.

O 10:00 hod. je štart hlavnej kategórie, ktorá sa boduje v Marathon BB Tour 2015. Trať má dĺžku  9.700 metrov a vedie krásnym okruhom so súvislým stúpaním na prvých štyroch kilometroch, potom pozvoľne klesá do cieľa. O 10:05 hod. štartuje beh na 3.500 metrov.

Bežia aj Nemčania

Novinka podujatia – Beh Nemčanov má štart na pravé poludnie. Štartovať môžu len bežci s trvalým bydliskom v obci Nemce, ženy aj muži bez rozdielu veku. Trať  meria 1.100 metrov.

Štart aj cieľ všetkých behov  je pri Obecnom úrade v Nemciach. Vyhlásenie víťazov bude v parku pri miestnom kultúrnom dome o 13:00 hod. Tu obec pre návštevníkov i pretekárov pripravila kultúrny program. Už od 11:30 zahrá, zaspieva a zatancuje Folklórny súbor Partizán zo Slovenskej ĽupčeĽudová hudba Jána Maka so sólistami. Pre deti organizátori pripravia skákací hrad.

Vlani bežalo takmer 400 pretekárov

Na vlaňajšom druhom ročníku sa bežalo v horúcom počasí. Sily zmeralo takmer 400 pretekárov v troch kategóriách.

V hlavnom behu na 10,5km si medzi mužmi vybojoval víťazstvo Dušan Krajčovič z VŠC Dukla Banská Bystrica s časom 37:37 min. Medzi ženami dominovala Lucia Kamenská z Marathon BB Team výkonom 49:13 min.. Na hobby trati 3,2 zabojoval o tesné víťazstvo Matej Klačan z Trian ŠK UMB.

Organizátori dúfajú, že dažde, ktoré koncom týždňa prišli do nášho regiónu, ustanú a pretekári i návštevníci nedeľného podujatia v Nemciach budú mať tie najlepšie podmienky na šport i zábavu.

Autor: (dem), Foto: ilustračné