V nedeľu naši najlepší športovci naučia deti športovať v ZŠ Golianova

ŠPORT
0 /

Šport je o emóciách, radosti a prekonávaní prekážok. Podobnú radosť môže už v nedeľu 8. mája o 15:00 zažiť vaše dieťa pri stretnutí s našimi vynikajúcimi športovcami na športoviskách ZŠ Golianova.

Akcia „Naučme deti športovať“ je venovaná na pomoc deťom s mozgovou obrnou (DMO). Deti z Banskej Bystrice a širokého okolia sa 8.mája o tretej popoludní stretnú v areáli ZŠ Golianova s našimi  športovými hviezdami. So svojimi idolmi  si môžu zatrénovať a pri športe nájsť nových kamarátov. Športovci budú rozdelení na svojich tréningových stanovištiach a deťom poskytnú inštruktáž. Na jej konci dostanú deti pečiatku do svojej hracej karty a po zaplnení všetkých políčok budú odmenené diplomom. Zároveň môžu získať aj autogramy od svojich športových vzorov. Špeciálnymi hosťami budú  Lukáš Latinák a Marian Čekovský, akciu bude moderovať Peter Pinďo Lengyel.

Hlavný organizátor akcie  Pavel Holek pre náš portál uviedol:

„Robíme to pre deti s mozgovou obrnou z Občianskeho združenia Nožička. To je primárny cieľ a ten sekundárny je ukázať zdravým deťom, že voľný čas sa dá tráviť  aj inak ako pri televízore či počítači, chceme ich takto motivovať k športu.“

Príde naša skvelá zjazdárka Petra a Vlhová, čerstvý majster sveta v thajskom boxe Vladimír „Dracula“ Moravčík, boxer Tomy Kid Kovács, hokejisti Michal Handzuš, Vladimír Országh, Tomáš Surový, Tomás ZigoLukáš Bambúch, biatlonisti Pavol Hurajt, Dušan Šimočko, Pavlína Fialková a Janka Gereková,  futbalisti Martin Jakubko, Martin Poljovka, Peter Boroš, Marek BažíkTomáš Ďubek, atlétka Jana Velďáková, jazdec formule Richard Gonda, basketbalistky, hádzanárky, cyklisti, bežci a skokani na lyžiach, tenisti a mnoho ďalších úspešných športovcov.

Využite príležitosť pre vaše deti stráviť príjemné nedeľné popoludnie so športovými hviezdami v areáli ZŠ Golianova, s ktorými si môžu malí športovci zatrénovať i zasúťažiť.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová archív