V Hronseku bude výnimočný futbalový memoriál Roberta Dlhoša

ŠPORT
2 /

Na futbalovom ihrisku v Hronseku sa v sobotu uskutoční prvý ročník futbalového turnaja Memoriál Roberta Dlhoša. Podujatie bude mať charitatívny charakter a podporili ho známi športovci, ktorí venovali do dražby viacero zaujímavých cien. Niektorí prídu na podujatie aj osobne.

Otvárací zápas futbalového turnaja obstarajú Starí Páni z Vlkanovej. Tí boli totiž najlepší kamaráti Roberta Dlhoša, ktorý niekoľko rokov hrával futbal za obec Vlkanová a niekoľko rokov tam pôsobil aj ako obecný poslanec. Samotná súťažná časť sa začne o 9.30 hodine, šesť mužstiev bude rozdelených do dvoch skupín, hrá sa na tráve o putovný pohár Roberta Dlhoša.

skupina A: Mladí Vlci Vlkanová, Royal Brusno kúpele, ONE taxi
skupina B: Tipéri, Ultras ISKRA, CFT

Myšlienka usporiadať tento memoriál vznikla v hlave Ondreja Nemca. Robert Dlhoš bol totiž jeho veľmi dobrým kamarátom a niekoľko rokov i obecným poslancom. Aktívne hrával futbal za Vlkanovú a pre obec robil všetko čo bolo v jeho silách. V júli tomu bolo už päť rokov čo sa pobral z tohto sveta, nedobrovoľne, pretože niekoľko rokov bojoval s rakovinou. „Prvé roky s touto chorobou zvládal bezkonkurenčne, keď už sme si mysleli, že je dobre, udrela ešte v agresívnejšej forme. Ako rodina sme mali to šťastie v nešťastí, že nám pomáhalo veľmi veľa ľudí, ale nie každý má také šťastie a práve preto sme sa rozhodli, že memoriál musí mať väčšiu myšlienku a tak vznikla aj charitatívna časť tohto turnaja,“ prezradila nám hlavná organizátorka memoriálu Inka Dlhošová, dcéra Roberta Dlhoša.

Druhá popoludňajšia časť tohto podujatia bude teda pozostávať z charitatívnych činností. O 15.30 hodine začne dražba vecí od detí s onkologickým ochorením a následne bude prebiehať aj dražba vecí známych športovcov. Tričko s podpisom do nej venovala trojnásobná olympijská medailistka, biatlonistka Anastasia Kuzminová, tielko s podpisom obetoval vicemajster Európy v chôdzi Matej Tóth, podpísanú šiltovku poskytli hokejisti Marián Hossa a Michal Handzuš, v dražbe budú aj hokejky od Marcela Haščáka, Richarda Zedníka, Tomáša Surového a Andreja Sekeru ako i mnohých ďalších hokejistov. Chýbať nebude ani dres HC 05 iClinic Banská Bystrica, dres HC 07 Detva, tričko od thaiboxera Vladimíra Moravčíka, v ktorom nastupuje do ringu, no a ešte i futbalový norimberský dres, šál a podpis karta od banskobystrického futbalistu Jakuba Sylvestra a od bývaelého hráca Dukly Jakuba Považanca pribudol klubový šal Dukla Praha a podpis karta, od brankára Boroša dres Dukly.. Vyzbierané peniaze z dražby budú spravodlivo rozdelené pre Svetielko nádeje, rodinu Brádňanskú a Cimermanovú. „Počas celého dňa budú k dispozícii stánky s občerstvením, ktorých zisk taktiež poputuje na detskú onkológiu Svetielko nádeje, malému ťažko postihnutému Miškovi Brádňanskému na liečenie a onkologickému pacientovi Jakubkovi Cimermanovi – taktiež na liečenie. K dispozícii bude oddychová zóna pre ženy a pre deti je pripravené maľovanie na tvár, športové hry i tvorivá dielňa, o ktorú sa postará Dominika Geregová z Tanca snov. Zo známych športových osobností príde našu akciu osobne podporiť niekoľkonásobný majster sveta v thajskom boxe Vladko Moravčík, hokejista Lukáš Bambúch a jeho spoluhráč Jakub Predajniansky, ktorí hrajú za Detvu. Na podujatie zavíta i brankár Richard Sabol, ktorý hral hokej v zahraničí a niekoľko rokov reprezentoval Slovensko v kategórii do 20 rokov. Večer po zápase v Martine príde aj útočník nášho HC ´05 iClinic Tomáš Zigo,“ uviedla Bystricovinám Inka Dlhošová.

O sprievodný program sa postará folklórny súbor Urpín z Banskej Bystrice. V druhej časti sa bude žrebovať i tombola Na záver podujatia je plánovaný ohňostroj a ohňová show. Počas celého dňa sa budú zbierať vrchnáčiky z PET fliaš na pomoc rodine s ťažko postihnutým členom Miškom. Cieľom tohto Memoriálu Roberta Dlhoša je vyzbierať čo najviac finančných prostriedkov a tak pomôcť rodinám s onkologicky chorým členom a zlepšiť kvalitu ich života na oddelení i v domácej starostlivosti.

Autor: (bl), Zdroj: Video TV ESO, Foto: (id)