V HC 05 nový americký brankár, Kytnár zostane do konca sezóny

ŠPORT
0 /

Do tímu HC ´05 Banská Bystrica pribudli traja noví hráči. Zvýšiť konkurenciu v bráne prichádza dvadsaťpäťročný Američan Josh Unice. S vedením klubu sa dohodol na kontrakte do konca aktuálnej extraligovej sezóny.

Josh minulú sezónu chytal za Univerzitu Západné Ontário a v súťaži ECHL za Gwinett Gladiators. V tejto prebiehajúcej stál v bránke mužstva Rapid City Rush v ECHL. Zaujímavosťou je, že v roku 2007 ho v 3. kole draftovalo Chicago Blackhawks. Unice bol aj členom reprezentácie USA do 18 rokov, s ktorou získal na dvoch svetových šampionátoch strieborné medaily.

Markantná výstuha zadných radov

Vedenie HC ´05 posilnilo aj obranu. Do tímu trénera Miroslava Chudého prichádza skúsený 32 – ročný zadák Tomáš Frolo, odchovanec Považskej Bystrice, ktorý prakticky celú hráčsku kariéru strávil v Česku. Minulú sezónu bol spoluhráčom Jána Sýkoru v Plzni, v tejto odohral jeden zápas v Kazachstane za Saryarka Karaganda.

Novým hráčom v obrane Banskej Bystrice je aj 25 – ročný český obranca Václav Čížek, odchovanec Sparty Praha. Kmeňový hráč Mladej Boleslavi bol v minulej aj v aktuálnej sezóne na hosťovaní v Moste. Summa- summarum, príchodmi týchto dvoch hokejistov dostal náš káder výraznú injekciu kvality.

Ak sa vybavia potrebné papierové formality, všetci traja by sa mohli predstaviť už v zajtrajšom derby.

Výbornou správou je aj predĺženie kontraktu do konca sezóny s Milanom Kytnárom. 25 – ročný útočník si v 15 stretnutiach v bystrickom drese pripísal 4 góly a 5 asistencií.

Zdroj: hc05.sk, Foto: Zdroj: spokeo.com, hokej.sk, mountfieldhk.cz