Tridsiatnik Střihavka sa cíti v mladom kádri Dukly fantasticky

ŠPORT
0 /

Novic futbalovej Dukly David Střihavka zaznamenal v pondelok prvý gól za náš klub. Otváral skóre v súboji so Žilinou (4:1) a odohral skvelý zápas.

Rodák z Prahy sa predstavil v druhom víťaznom stretnutí v rade. Prvýkrát nastúpil predminulý víkend v Ružomberku, kde sme vyhrali gólom Slančíka. Pred mikrofónmi teda netajila nová akvizícia s oboma duelmi spokojnosť:

„Som tu dva dni aj s cestou a podarilo sa nám za ten čas čo som tu dvakrát zvíťaziť. Z môjho pohľadu všetko vychádza skvele. Dúfam, že to bude pokračovať.“

Možno teda mohol Střihavka prísť skôr, aby sa Dukle viac darilo. Keďže predtým prehrala v troch dueloch v rade. „(Smiech). Asi som to naplánoval v správny čas,“ oponoval český útočník.

Zápas so Žilinou môžeme hodnotiť iba kladne. Bystrickí hráči dokázali využiť chyby súpera, v ofenzíve boli aktívnejší a predviedli aj zopár pekných akcií.

„Napadlo nám to v druhom polčase a to je dôležité. Je to dobré aj na psychiku, pretože posledné dva zápasy sme zvládli. Potrebujeme teraz na to nadviazať. Káder je mladý, situácia nie je úplne najjednoduchšia, no cez to všetko sme si s tým dokázali poradiť. Ja som na chlapcov hrdý čo sme v pondelok dokázali. Hodnotím to iba pozitívne,“

vyjadril sa k víťaznému zápasu s niekoľkonásobným slovenským majstrom David Střihavka.

Český legionár v našom mužstve si na hrote veľmi dobre rozumie s mladým 22-ročným Fabiánom Slančíkom. Ich spolupráca je príkladná a pochvaľuje si ju:

„Fabián je taký pitbúlek vpredu a mne to sedí hrať na dvoch útočníkov. Môžem si pozbierať hlavne vyššie lopty na uhranie a Fabo to obehá aj za mňa. Myslím si, že si rozumieme.“

Střihavka už pôsobil v slovenskej Corgoň lige v sezóne 2011/2012. Trinásť zápasov odohral za Žilinu s bilanciou jeden gól a dvanásť zápasov za Prešov rovnako s bilanciou jeden gól. Teraz hrá za Banskú Bystricu a na konte má taktiež jeden gól. Všetci však veríme, že v tomto prípade pri čísle jeden v kolónke strelených gólov nezostane.

„Keď som prišiel do Žiliny, tak to bolo ešte za trénera Pavla Hapala a on po štrnástich dňoch odišiel. Ja som mal potom situáciu zložitejšiu, pretože prišiel tréner, ktorý ma nepoznal, čiže z tohto pohľadu bolo angažmán nešťastné. Išiel som teda na také nútené hosťovanie do Prešova, aby som aspoň hral. Bolo to na poslednú chvíľu, teda niečo podobné ako teraz pri mojom príchode sem do Bystrice. Ja som tu zatiaľ spokojný a verím, že nadviažem na posledné dva zápasy. V Ružomberku sme odohrali solídny zápas a doma so Žilinou sme to potvrdili aj gólmi,“ rozhovoril sa pražský rodák.

David vo vlaňajšej sezóne pôsobil v Libanone. Trošku v exotickejšej krajine na futbal.  Túto etapu svojej kariéry zhodnotil nasledovne:

„Ja som si v tej chvíli hovoril, kam to idem, do akej krajiny? Po pravde poviem, že dnes je už futbal všade na vysokej úrovni. Mal som možnosť navštíviť Malajziu a tam je tiež na vysokej úrovni, chodí tam na zápasy tridsať až štyridsať tisíc divákov. Dnes už nie je žiadna krajina na nejaké vyprdenie sa či ukončenie kariéry, avšak som rád, že som napokon na Slovensku. Zatiaľ sa nám darí, takže som spokojný.“

Tridsaťjedenročný futbalista s bohatými skúsenosťami z Česka (Jablonec, Sparta, Blšany, Příbram, Ostrava, Slávia, Plzeň), ale aj z Holandska (Tilburg) či Anglicka (Norwich City) sa ocitol pod Urpínom vo veľmi mladom kolektíve. Spýtali sme sa teda Davida Střihavku ako ho vníma a ako sa v ňom cíti:

„Kolektív je skvelý. V týchto podmienkach, o ktorých každý vie, fungujú chalani perfektne.

Priznám sa, že takýto vekový priemer v šatni som ešte nezažil. Vek samozrejme nezastavíte, mne je 31 a chlapcom je okolo dvadsať. Takže je to pre mňa nová skúsenosť. Chalani potrebovali trošku skúsenejšieho hráča na ihrisko, aby sa aj upokojila hra. Verím, že to bude fungovať. Ja sa cítim medzi nimi fajn. Som v podstate také prerastené dieťa, takže s dvadsaťročnými chalanmi som kamarát a v podstate som stále mladý ako oni. Cítim sa fantasticky!“

Zdroj: Bystricoviny.sk