Tréner Marek Weiss: S kettlebellom spálite kalórie a narastie vám svalová hmota

ŠPORT
0 /

V predchádzajúcom článku sme Vám priblížili činnosť Centra funkčného tréningu v kontexte revolúcie v oblasti fitnes. Mnohí z nás radi športujú a v poslednom čase sa čím ďalej viac dozvedáme o funkčnom tréningu podľa tréningových metód využívaných prevažne v CrossFite.

V televízii vidíme „Extrémne premeny“ a málokto tam cvičí na strojoch. Vidíme tam kettlebelly, hrazdy atď. a pýtame sa, čo je toto za tréning ? Vnímame „Spartan race“ a iné preteky a pýtame sa samých seba odkiaľ sú tí ľudia, prečo to robia ?

Podľa slov zakladateľa Centra funkčného tréningu Mareka Weissa:

„Sme presvedčení, že funkčný tréning podľa metód využívaných v CrossFite sa stáva a stane masovou záležitosťou. Všetci prechádzame zmenami a zmenu potrebovalo i odvetvie fitnes. CrossFit je tu od 70. Rokov, v USA je povedomie o tomto športe na vysokej úrovni.“

CFT sa špeciálne venuje i kettlebell tréningom. Kettlebell je revolučné náčinie využívané rôznymi ľuďmi, od vrcholových športovcov cez hollywoodske celebrity a crossfiťákov až po dôchodkyne. Jednoduchý, zákerný, brutálny a neskutočne účinný pri budovaní výbušnej sily, famóznej výdrže a bezkonkurenčnej kondície. Zaručuje vybudovanie pevného, odolného a symetricky svalnatého tela. Kettlebell, kedysi žiarlivo strážené a vysoko oceňované tajomstvo tréningu elitných ruských športovcov a silákov starej školy i armády je tu pre Vás i v Banskej Bystrici.

„V tréningu s kettlebellom objavujeme funkčné, komplexné i efektívne využitie týchto nástrojov, uvedomujeme si metabolické i hormonálne procesy, ktoré sa nám pri cvičení s kettlebellom v tele odohrávajú, trénujeme dynamiku, silu a rýchlosť v jednom. S kettlebellom pálime kalórie , ale na druhej strane sme svedkami i nárastu svalovej hmoty. Prínosom tréningu s kettlebellom je prevencia zranení, všeobecná odolnosť nášho tela, koordinácia, presnosť a koncentrácia. Kettlebell výborne spevňuje i posilňuje jadro, t.j. panvovú časť – oporný bod nášho tela, ten pravý hnací motor. Mnohí klienti si ho nevedia vynachváliť, pretože vďaka kettlebellu už nepociťujú bolesti chrbta.“

hovorí Marek Weiss.

Kettlebell tréning môžete navštíviť každý pondelok, stredu i piatok o 18:30 v areáli futbalového štadiónu v Radvani. Potrebné je prihlásenie na stránke www.cftbb.sk, kde sa tiež dočítate ďalšie zaujímavé informácie, či už o kettlebelloch alebo tréningoch podľa metód využívaných v CrossFite.

Zdroj: CFT BB