Tomáš Matoušek so zlatou prilbou budúci týždeň hrať nebude

ŠPORT
0 /

V kádri ´baranov´ sa v najbližších zápasoch neobjaví 23-ročný útočník Tomáš Matoušek. Držiteľ zlatej prilby za druhý najkrajší gól v mesiaci september (Víťaz Špirko totiž prestúpil do Brna, pozn. red.) si v nedeľnom derby vo Zvolene zlomil prst.

Tomáš Matoušek nedeľné stretnutie vo Zvolene síce dohral, avšak po príchode do Banskej Bystrice nastal zvrat. Pre TV Hronka náš hráč opísal situáciu nasledovne:

„Vo Zvolene som blokoval strelu. Nemyslel som si, že to bude až také vážne, no nakoniec sa ukázalo, že mám zlomený prst. Dohral som zápas aj s ním, som predsa nejaký chlap. Na urgent som išiel až večer a paradoxne mi tam povedali, že to zlomené nie je. Na druhý deň ráno mi však klubový lekár hovorí, že to mám skrz na skrz dolámané. Nuž nechápem ako je možné, že to lekári na urgente nevideli, asi mali slabšie oči.“

Zlomený prst Matouška je už v dlahe. Predbežný odhad hovorí o dvojtýždňovej pauze. Zlatú prilbu tak na bystrickom ľade uvidíme najskôr v druhej polovici novembra. Tomáš Matoušek v relácii Blafák spomínanej regionálnej televízie vtipkoval:

„Nezahrám si ani na klavír. Volali ma pianista kvôli dlhým prstom (smiech). A čo sa týka zlatej prilby, prvých pár dní som to kvalitne od spoluhráčov pocítil. Už vlastne aj v prvý deň, keď prilba dorazila, tak som si užil odovzdanie na ľade na tréningu. Chalani sa už chvalabohu dali do normálu, vzhľadom k tomu, že mám zlomený prst, takže budem mať teraz pokoj. Priznám sa, že som bol vytočený, lebo v ankete som skončil druhý, navyše práve s jedným gólom v sezóne mám nosiť zlatú prilbu, takže to nie je žiadna sláva. Potešilo by ma ak by sme mali zlatých prílb v mužstve viac, no nie na mojej hlave. Aj túto moju s radosťou odovzdám ďalej.“

Tomáš Matoušek bude mať na to možno príležitosť, pretože v ankete o najkrajší gól mesiaca október kandiduje ďalší banskobystrický hokejista. Zhodou okolností je to opäť spoluhráč z jedného útoku Patrik Lamper, teda po Matouškovi ďalší dvorný nahrávač najlepšieho strelca ´baranov´ Tomáša Ziga. Uvidíme teda, ako dopadne samotné hlasovanie, teda či zlatá prilba zostane pod Urpínom v našom elitnom útoku Matoušek – Zigo – Lamper, alebo poputuje do iného klubu.

Tu je kandidujúci gól Patrila Lampera:

Tu je Tomáš Matoušek v relácii Blafák TV Hronka:

Autor: (bl), Zdroj: Video TV HRONKA + huste.tv, Foto: Zdroj internet