FOTO: Thaiboxer Vlado Moravčík dosiahol na vrchol, je už bezkonkurenčne najlepší na svete!

ŠPORT
1 /

Banská Bystrica má najlepšieho thaiboxera na svete! Vladimír Drakula Moravčík dosiahol v sobotu večer v Žiline vrchol svojej kariéry v thajskom boxe, stal sa interkontinentálnym šampiónom najprestížnejšej organizácie WMC (World Muaythai Council).

Na zimnom štadióne v Žiline sa v sobotu večer bojovalo o titul interkontinentálneho šampióna najprestížnejšej organizácie WMC (World Muaythai Council) a zápas vysielalo 40 svetových televízií. Súperom Slováka Vladimíra Moravčíka bol v kategórii do 76,2 kg Thajčan Kem Bernenung. V dueli na päť kôl po tri minúty dominoval po celý čas banskobystrický thaiboxer, ktorý napokon vyhral na body a získal najprestížnejší opasok na svete v thajskom boxe. Náš Drakula pre Bystricoviny a SITA uviedol:

„Bernenung prišiel dobre pripravený. Celých päť kôl bol nebezpečný a snažil sa niečo vymyslieť. Po kondičnej stránke sa pripravil na mňa zodpovedne, v klinčoch sa ma snažil strhávať na zem a ubrať mi silu aby som neboxoval. Ja som prechádzal do lakťov a tam som ho aj otvoril. Začalo mu to krvácať do oka, čo mu sťažovalo ďalší boj. Vyhral som na body každé kolo, myslím si, že zaslúžene. Neskutočne ma teší tento titul. Po pätnástich rokoch v thajskom boxe som o tom sníval. Je to strop. Viac sa dosiahnuť nedá, som veľmi šťastný.“

Moravčík sa na zápas v Žiline pripravoval v klube Colosseum v Utrechte v Holandsku. Po včerajšku má konte okrem štyroch titulov majstra sveta a troch európskych už aj druhý interkontinentálny titul. Bol to jeho 85 profi zápas a zaknihoval si 78 výhru. „Keďže som už dosiahol v thajskom boxe maximum, sústredím sa na kickbox, teda K1. Zameriam viac tréningov na toto odvetvie, chcel by som skúsiť aj K1 Glory,“ dodal Moravčík.

Autor: (job), Foto: Peter Dzurjanin fightnews.sk