Svetový deň orientačného behu v stredu v Mestskom parku

ŠPORT
0 /

Svetový deň orientačného behu svoje ďalšie pokračovanie aj v Banskej Bystrici. Už túto stredu 23. mája 2018 si ho pripomenieme v Mestskom parku.

Slovenský zväz orientačných športov a kluby orientačného behu organizujú v tento deň športové podujatie World Orienteering Day (WOD) v piatich mestách vrátane Banskej Bystrice. Na každom mieste bude okrem štandardných tratí pripravená aj trať pre úplných začiatočníkov, deti alebo celé rodiny. Štartovné sa neplatí a jediná podmienka je prísť v dobrej nálade.

V banskobystrickom Mestskom parku v stredu o 10:00 hod. začína WOD školskými pretekmi. Súťažiť tak budú najskôr žiaci základných a stredných škôl v krajských kolách. Od 12:00 hod bude trať orientačného behu otvorená všetkým účastníkom. Návštevníci podujatia si môžu trasy vyskúšať približne do 16:00 hod. alebo si zacvičiť v New Faces Arene.

Koordinátor podujatia a predseda ŠK HADVEO Igor  Patráš jr. hovorí:

„Všetci sa staráme o to, aby náš oddiel bol popredným aktívnym podporovateľom orientačného behu na Slovensku.  Aktuálne sa zameriavame na podporu a výchovu detí a dorastu v oblasti pohybu, športu či vzťahu k prírode a to nielen na rekreačné vyžitie. V máji je to tradičná akcia v rámci celosvetovej kampane k Svetovému dňu orientačného behu, ktorý pripadá na 24. mája. Na toto podujatie  pozývame všetkých malých i veľkých Bystričanov s pozitívnym vzťahom k športu.“

Pre bežcov sú pripravené pekné trate, drobné darčeky s pamätným diplomom a skvelý zážitok. Príďte v stredu  do  Mestského parku v športovom.

plagat orientacny beh

 

Autor: (tom) , Foto: Mirka Chabadová ilustr.