Stredopoliar Michal Pančík sa vracia do Banskej Bystrice

ŠPORT
4 /

Za banskobystrickú Duklu kopal od roku 2003 do roku 2013. Strávil pod Urpínom desať rokov a prežil tu najlepšie hráčske obdobie. Dokonca sa dostal aj do seniorskej národnej futbalovej reprezentácie. Michal Pančík je späť, opäť oblečie banskobystrický dres.

Michal Pančík sa dohodol s vedením FK Dukla na polročnom hosťovaní. V Podbrezovej má totiž platnú ročnú zmluvu a keďže v tomto tíme účastníka najvyššej futbalovej súťaže nedostával príliš veľký priestor v základe, rozhodol sa odísť do klubu, kde by mohol hrávať pravidelne, teda častejšie. Ako prvá ho oslovila práve Banská Bystrica. Michal mal viacero ponúk, avšak rozhodlo i srdiečko, čo pre Bystricoviny 32-ročný stredopoliar potvrdil týmito slovami:

„Keď ma z Banskej Bystrice kontaktovali, tak priznám sa, že to boli trošku aj emocionálne pocity. Prežil som v Dukle tie najlepšie futbalové roky. Určite aj to rozhodlo. Rád by som však pravidelne hrával. Dúfam že to tak bude. Ja urobím všetko pre to. Samozrejme meno nerobí ešte divy. Neznamená to, že keď som hral desať rokov prvú ligu a teraz sa sem vrátim, tak musím automaticky hrať. Chcem predovšetkým podávať čo najlepšie výkony a potvrdiť, že mám ešte na najvyššiu súťaž a potom sa vrátiť do Podbrezovej naspäť.“

Michal Pančík odohral za desať rokov svojho pôsobenia v bystrickej Dukle dovedna 289 zápasov. V jesennej časti mu teda stačí iba jedenásť duelov, aby sa dostal na okrúhlu tristovku. Veríme, že obohatí aj strelecký účet. Za náš klub dal desať ligových gólov. Dôležitá je však jeho tvorivá hra v strede poľa a skúsenosti, ktoré náš mladý druholigový tím potrebuje ako soľ. Po príchode do šatne Michal uviedol:

„Pocity sú určite príjemné. Vraciam sa do známeho prostredia. Veľa sa tu toho nezmenilo, len kabína je iná. Je tu veľmi veľa mladých chlapcov, čo je len dobré. Všetkých nepoznám, ale myslím si, že sa spoznáme veľmi rýchlo a na ihrisku dáme všetko dokopy tak, aby to zapadlo a bolo to čo najlepšie.“

Káder na druholigovú sezónu uzavrie vedenie FK Dukla definitívne vo štvrtok. V sobotu prvého augusta hráme úvodný druholigový duel na ihrisku v Borčiciach. Čo sa týka štadióna na Štiavničkách, rokovania sú nasmerované tak, že by pripadol armádnej Dukle, ktorá bude následne žiadať dotáciu na rekonštrukciu od SFZ prostredníctvom vlády SR. Definitívne sa o tom rozhodne už v najbližších dňoch.

Autor: (bl), Foto: autor