Štefan Svitko sverénnym víťazom HunGarian Baja 2017

ŠPORT
0 /

Slovenský motokrosový pretekár Štefan Svitko v službách Dukly Banská Bystrica, ktorý jazdí aj slávny Dakar, sa na svojom motocykli KTM stal suverénnym víťazom pretekov HunGarian Baja 2017, ktoré sa konali v okolí maďarského mesta Veszprém.

Štefan Svitko dominoval vo všetkých piatich etapách napriek tomu, že spadol už v prvej nedeľnej. Druhého Taliana Alessandra Ruosa prekonal takmer o sedemnásť minút.

„Ráno to nebolo dobré, keďže asi päťdesiat kilometrov po štarte som dostal šmyk, ale, našťastie, nestalo sa nič mne ani stroju. Približne tridsať kilometrov pred cieľom som mal ťažkosti so zadnou brzdou, takže to bolo ťažšie. Celkovo som rád z prvého titulu na HunGarian Baja,“

 uviedol Štefan Svitko na facebookovej stránke pretekov HunGarian Baja 2017, ktoré boli súčasťou Svetového pohára v cross country rely.

Slovenský navigátor Marek Sýkora s českým pilotom Miroslavom Zapletalom obsadili v kategórii automobilov siedmu priečku. Ďalší Slovák Juraj Ulrich s jednomiestnou buginou skončil na 13 mieste.

Výsledky HunGarian Baja 2017

Motocykle:

  1. Štefan Svitko (SR/KTM) 5:37:54 hod., 2. Alessandro Ruoso (Tal./KTM) +16:53 min, 3. Jan Brabec (ČR/Husqvarna) +22:20 min.

Automobily:

  1. Nasser Al Attiyah, Mathieu Baumel (Kat./Fr./Toyota Hilux Overdrive) 5:24:54 hod, …7. Miroslav Zapletal, Marek Sýkora (ČR/SR/El Toro F 150 EVO) +30:01 min, 13. Juraj ULRICH (SR/Mosquito R1 Big Bang) +7:33:33 hod.

 

Autor: (dem), Foto: ilustračné