Starší žiaci TC BASELINE sú majstrami SR 2018 v tenise družstiev

ŠPORT
0 /

Starší žiaci TC BASELINE Banská Bystrica získali titul majstrov Slovenska družstiev. Na dvorcoch TC Empire Trnava zdolali vo finále TK Mladosť Košice 4:3. Bronz vybojoval tím usporiadateľského klubu.

Je to skvelý úspech pre členov tenisového klubu TC BASELINE Banská Bystrica. Šestica starších žiakov  na čele s nehrajúcim kapitánom Marekom Novákom po výbornom výkone získala titul majstrov Slovenska

Finálový turnaj sa konal na kurtoch TC Empire Trnava od 2. do 4. septembra 2018  V prvom kole narazili naši hráči z TC Baseline  na bratislavské družstvo  TK Jednotka, ktorých porazili jednoznačne 7:0 na zápasy.

V semifinále nastúpili mladí tenisti z Banskej Bystrice proti domácemu tímu  TC Empire Trnava. Všetky zápasy boli veľmi vyrovnané a rozhodoval iba maličkosti. Po dvojhrách však už Bystričania vyhrávali 4:1 a pred štvorhrami tak bolo o víťazi zápasu rozhodnuté. Ten skončil napokon víťazstvom našich hráčov 5:2.

V súboji o tretie miesto boli úspešní domáci Trnavčania. V utorkovom finále nastúpili hráči TC BASELINE proti družstvu TK Mladosť Košice.

„Po napínavých a vyrovnaných dueloch sme sa tešili po výsledku 4:3 z titulu majstrov Slovenska. Chlapcom ďakujeme ako klub za príkladnú reprezentáciu klubu a gratulujeme k úspechu,“

uviedol tréner a nehrajúci kapitán tímu starších žiakov TC Baseline Banská Bystrica Marek Novák.

Pod jeho vedením sa vytvorila skvelá partia hráčov, ktorí sa navzájom povzbudzovali, podporovali a vyhrali ako kolektív. Družstvo tvorili hráči Karol Vlčko, Pavol Gula, Maxim Novák, Matej Muranský, Adam ŠimákAdam Ondrášik. Ku gratulácii sa pripája aj redakcia Bystricovín.

starší žiaci MSR

Zdroj: TC Baseline, Foto: Marek Novák