ŠKP prehralo aj v Prievidzi, chýba nám až trojica reprezentantov

ŠPORT
0 /

Basketbalisti ŠKP Banská Bystrica prehrali ďalší extraligový zápas na palubovke súpera. Tentoraz v Prievidzi s vicemajstrom. Úvod sezóny našim mužom zatiaľ nevychádza, možno aj preto, že doma ešte nehrali, keďže hala na Štiavničkách musí prejsť rekonštrukciou strechy.

Ambície Banskej Bystrice zatiaľ zrážajú na začiatku sezóny zlé výsledky, zranenia a fakt, že stále nemôžu hrať na domácej palubovke pre problémy so strechou. Naposledy prehrali basketbalisti ŠKP v Prievidzi a pripísali si štvrtú prehru z úvodných zápasov sezóny. „Hrali sme vonku, ukázalo sa, že nemáme toľko skúseností a zohranosť tiež nie je ešte na takej úrovni ako by sme chceli. Je to ťažké. Plus sme začali proti štyrom najsilnejším súperom. Vieme, na čom máme pracovať. Teraz prídu týždne, kedy musíme začať vyhrávať,“ povedal pre Basket.sk rozohrávač Milan Žiak.

Zverenci mladého trénera Martina Blaha sa snažia hrať energický, ofenzívny basketbal. Chybujú však v defenzíve. Priemerne zatiaľ dostávajú skoro 94 bodov. „V útoku vieme dať v pohode sedemdesiat, osemdesiat bodov, ale chyba je v obrane. Snažíme sa zápasy rozoberať na videu a vymyslieť na súperov niečo aj v defenzíve. Zatiaľ to nejde, zle rotujeme a nepreberáme si to,“ dodal Žiak.

Problémom ŠKP sú aj zranenia, keď stále chýba trojica reprezentantov. Peter Dorazil má problémy s ramenom, zranený je aj Maroš Rendla a atletického krídelníka Richarda K?rnera stále trápi koleno, ktoré ho cez leto vyradilo z kvalifikácie o majstrovstvá Európy. „Všetci traja nám výrazne chýbajú. S nimi by sme to mohli viac prestriedať, preto máme výpadky aj v obrane. Doro bol na magnetickej a nevie sa kedy bude presne hrať. Maroš je po operácii a dáva sa dokopy, asi bude hrať až v druhej polovici sezóny a Rišo sa dúfam, že dá dokopy za nejaký mesiac,“ pokračoval reprezentačný rozohrávač.

Vedenie tímu zatiaľ necháva hráčov pracovať, rozhodujúce bude, aké výsledky dosiahnu so slabšími súpermi. „Vedenie chce, aby sme hrali lepšie, požaduje iný prejav. Trochu pozitív naznačil zápas vo Svite, kde sme nehrali zle.“

Negatívom pre Banskobystričanov je, že zatiaľ nemôžu hrávať na domácej palubovke. Všetky štyri stretnutia odohrali vonku. Doma by sa mali predstaviť prvýkrát až o týždeň. „V hale opravujú strechu, keď prší, tak sa dostáva na palubovku voda. Trénujeme tam, teraz bez problémov aj na celé ihrisko, lebo našťastie nepršalo, ale hrať ešte nemôžeme. Verím, že to bude najbližší týždeň hotové,“ uzavrel Žiak.

BC Prievidza – ŠKP Banská Bystrica 105:81 (23:11, 30:18, 27:20, 25:32)
TH: 20/14 – 21/10. Fauly: 19 – 17. Trojky: 9 – 11. Rozhodovali: Kúkelčík, Šarišský a Bohucký. Diváci: 1900

Najviac bodov Prievidza: C. Jefferson (5 trojok) a I. Marič po 16, Batina 15

Zostava a body ŠKP: Munks 24 (5), Matagrano 19, Blagojević 7 (2), Maree 4, Biloš 2 (Žiak 18 (2), Yusuf 7 (2), Agho 0), vyfaulovaný: Maree (32. min)

Zdroj: basket.sk + red., Foto: Zdroj pdbasket.com