Šalková zdolala v šlágri Hrochoť, strelecké hody predviedli Rakytovce

V. LIGA
0 /

V piatej futbalovej lige skupine C sa cez víkend hralo 18. kolo. V ňom vedúca Šalková vyhrala nad Hrochoťou 4:0 a Rakytovce taktiež na nulu vyhrali v Brusne, ktorému nasúkali až sedem gólov. V ďalšom okresnom derby Priechod remizoval so Sásovou. Selce žiaľ prehrali na pôde nováčika v Lovči.

Prejdime najprv k sobotňajšiemu šlágru kola, kde hostila prvá Šalková dovtedy druhú Hrochoť. Domácim vyšiel vstup do zápasu. Už v druhej minúte center z pravej strany našiel na zadnej tyči Paloviča, ktorý síce pálil z prvej do brankára, no prudká lopta sa od neho dostala za čiaru – 1:0. Hostia prakticky nemali šance a výraznejšie nehrozili. Na konci polčasu teda inkasovali ďalšie dva góly. Najprv po priamom kope Chovanca z tridsiatich metrov hosťujúci brankár ťažkú loptu iba vyrazil a na dorážke uspel Zimnikoval. V 41. minúte Peter Dobrík potiahol loptu pred bránku a aj keď mu prihrávka na Chovanca nevyšla, spätne z rohovej zástavky dostal ideálny center do päťky priamo na nohu a zariadil stav 3:0. Po prestávke Hrochoťania neprivodili zvrat. Šalkovčania hrali s chuťou a pridali aj štvrtý presný zásah. Konkrétne v 76. minúte po centri Rusnáka z pravej strany ideálne trafil loptu z prvej v pokutovom území Chovanec.

Líder súťaže teda po nepresvedčivých výkonoch zdolal veľkého tabuľkového rivala presvedčivo 4:0, k čomu sa pre Bystricoviny vyjadril brankár a zároveň hrajúci tréner Šalkovej Daniel Vernarský nasledovne: „Konečne sme sa zišli všetci hráči. Minulý týždeň sme sa ledva poskladali Jeden mal pohreb, druhý svadbu, tretí mu bol ako svedok, plus zranenia, karty, takže až teraz sme boli kompletní a bolo to na ihrisku aj patrične vidieť. Chceme skončiť na prvom mieste a vyhrať súťaž, to je náš cieľ. Či by sme chceli okúsiť štvrtú ligu následne však nezáleží iba na mne. Rozhodnúť by sa potom museli chalani, čiže uvidíme.“

Slovo sme chceli dať aj trénerovi Hrochote  Jánovi Škamlovi, no ten z neznámych dôvodov rozhovor odmietol. Jeho asistent nám iba prezradil, že za prehrou v Šalkovej treba hľadať i to, že mužstvo prišlo v oklieštenej zostave, čiže pre zdravotné a iné problémy nehralo v plnej sile. Na duel pod umelým osvetlením bolo zvedavých tristo divákov, čo je na piatu ligu v Šalkovej nadštandardná návšteva.

FK  Šalková – ŠK Hrochoť 4:0 (3:0)

Góly: 2. Palovič, 39. Zimnikoval, 41. Pet. Dobrík, 76. Chovanec. Rozhodoval: Hlinica. ŽK: Zimnikoval, Kútik – Poničan, Maľa. Diváci: 300.

O prvenstvo v piatej lige bojujú i Rakytovce, ktoré cestovali do Brusna. Od úvodu zápasu to bola hra mačky s myšou. Hostia už v siedmej minúte po rohu pohrozili, keď Sylvestr hlavičkoval, no brankár ešte stihol jeho pokus zneškodniť. V 14. minúte po ďalšom rohovom kope a strele Turčana sa lopta dostala k Vargovi a ten otvoril skóre – 0:1. V 19. minúte chybnú malú domov rakytovskej obrany využil Šagát, ale jeho strela nemierila medzi žrde. V 20. minúte opäť po rohovom kope a hlavičke Gašpara poslal loptu do siete Kvasna. V 41. minúte si prihrávku od Turčana pekne spracoval Murín a Rakytovce poslal do trojgólového vedenia. Druhý polčas naďalej pokračoval aktivitou hostí. V jeho úvode sa po centri Sylvestra dostala lopta k Fojtíkovi, pre ktorého nebol problém namieriť do prázdnej bránky. V 62. Minúte Varga vybojoval pokutový kop a Fojtík ho bezpečne premenil. O tri minúty na to dovŕšil tento hráč svoj hetrik. Dostal peknú loptu od Gašpara, obhodil si domáceho brankára a bolo 0:6. Na konečných 0:7 upravil stav v 87. minúte po prihrávke Vargu pohotovou strelou Kohút.

FK 34 Brusno-Ondrej – FK Rakytovce 0:7 (0:3)

Góly: 14. Varga, 20. Kvasna, 41. Murín, 49., 62. a 65. Fojtík (druhý z 11m), 87. Kohút. Rozhodoval: Kučera. ŽK: A. Lehocký – Považanec. Diváci: 100.

Tretie okresné derby sa hralo v Priechode kam prišla v oklieštenej zostave iba s dvoma náhradníkmi Sásová. Oba tímy bojujú o záchranu, viac sú pritom namočení domáci hráči, ktorí potrebujú bodovať. Túžbu za víťazstvom im nemožno uprieť, ale v tomto dueli dominovali hlavne pozorné obrany a brankári. Diváci teda gól nevideli, keďže sa nedokázali presadiť ani tradiční strelci. Mužstvá sa rozišli napokon zmierlivou bezgólovou remízou. Bližší komentár k tomuto stretnutiu doplníme v priebehu pondelka.

OFK 1950 Priechod – ŠK Sásová 0:0 (0:0)

Góly: žiadne. Rozhodoval: Kaliňák. ŽK: Slobodník – Vidiečan, Gibala, Kapusta. Diváci: 120.

Selce cestovali do Lovče, kde chceli zabodovať, no duel nezvládli. Plány na úspešný výsledok im začal búrať už v siedmej minúte Kukučka. K nemu sa pridal v dvadsiatejtretej Urgela a keď Kukučka pridal ešte pred polhodinou duelu ďalší gól na 3:0, s naším tímom z bystrického okresu to vyzeralo zle – nedobre. Po prestávke síce znížil v sedemdesiatej minúte Koctúr na 3:1, ale o šesť minút neskôr na opačnej strane odpovedal Rapčan, takže žiadny obrat sa konať nemohol. Lovča vyhrala 4:1.

TJ Lovča – ŠK Selce 4:1 (3:0)

Góly: 7. a 28. Kukučka, 23. Urgela, 76. Rapčan – 70. Koctúr. Rozhodoval: Vrábeľ. ŽK: Neuschl – Mesík, Slobodník. Diváci: 220.

Zostávajúce výsledky: Repište Braväcovo 2:0, Št. Bane – Lieskovec 6:0, H. Nemce – Č. Balog 3:0.

Najbližšie sa hrá 19. kolo, v ktorom sa v sobotu 30. apríla o 16.30 hodine predstaví Šalková v Hontianskych Nemciach a Rakytovce v ten istý deň v tom istom čase hostia doma Lovču. V nedeľu 1. mája o 16.30 hodine sa hrá derby v Selciach, kde privítajú susedný Priechod. Sásová hrá doma so Štiavnickými Baňami, Hrochoť cestuje do Braväcova a Brusno do Čierneho Balogu.

Poradie:

1. Šalková 38b, 2. Rakytovce 37b, 3. Hrochoť 35b, 4. Štiavnické Bane 33b, 5. Hontianske Nemce 29b, 6. Repište 24b, 7. Č. Balog 24b, 8. Sásová 23b, 9. Lovča 22b, 10. Selce 22b, 11. Lieskovec 22b, 12. Priechod 19b, 12. Brusno-Ondrej 18b, 14. Braväcovo 9b.

Autor: (cb), Zdroj: Video yotube, Foto: autor (zo zápasu Šalková - Hrochoť)