Šalková má už náskok na čele V. ligy, prekvapili Podlavice

ŠPORT
0 /

Vo štvrtok ôsmeho mája sa dohrávali tri zápasy v piatej lige skupine C a veľmi nás potešili. Šalkovčania síce vyhrali iba chudobným výsledkom na ihrisku posledných Dudiniec, ale druhá Hriňová zakopla v Čiernom Balogu a tak má náš tím na čele tejto súťaže opäť trojbodový náskok. Rázny krok urobili v boji o záchranu Podlavičania, ktorí doma zdolali silné Repište.

Víťazný ôsmy máj. Aj tak by sme mohli nazvať štvrtok v podaní našich futbalových mužstiev. V majstrovstvách regiónu STRED vyhrali Rakytovce nad Badínom 2:1 (píšeme v článku Rakytovce vs.Badín…) a v piatej lige vyhrali aj Šalkovčania a Podlavičania.

Víťazstvo sa hlavne očakávalo od lídra piatej ligy, ktorý cestoval na pôdu posledných Dudiniec. Zápas sa vyvíjal nečakane. Domáci držali dlho nerozhodný stav 0:0. Až v 68. minúte sa presadil Palovič a rozhodol tak o povinných troch bodoch. Šalková teda vyhrala 1:0, hoci mala v kúpeľnom meste iba dvoch náhradníkov a ak by sa zranil brankár Vernarský, musel by ho nahradiť niekto z hráčov. Vedúci celok tabuľky si však na čele piatej ligy týmto výsledkom zabezpečil aj trojbodový náskok pred druhou Hriňovou, ktorá prehrala v Čiernom Balogu. Horehronci inkasovali gól v siedmej minúte, keď sa presadil Purdek. No ešte do prestávky vyrovnal po polhodine hry Giertl a na začiatku druhého polčasu v 51. minúte rozhodol o víťazstve 2:1 pre Balog Peter Kováčik.

Náš zrak sa upieral aj do Podlavíc. Tamojšie Jupie bojuje o záchranu v piatej lige príkladne. Tentoraz bez bodu odišli z nášho ihriska futbalisti Repišťa. Domáci vyhrali 2:0, keď skóre otvoril v 25. minúte Peter Vozár. Po prestávke pridal druhý gól v 73. minúte Rado Glovňa.

Podlaviciam síce aj naďalej patrí predposledná pozícia, ale na dvanásty Medzibrod a jedenástu Sásovú strácajú už iba dva body a napríklad na ôsmy Priechod iba štyri! Šalkovčania sa síce nehrnú do štvrtej ligy, ale rozhodne na postup majú. Na čele súťaže kraľujú so spomínaným trojbodovým náskokom.

Najbližšie 21. kolo sa hrá už tento víkend. V sobotu o 19.00 hodine privíta Šalková Priechod, v nedeľu o 16.30 hod. hostí Sásová Pliešovce, Hriňová Podlavice a Čierny Balog Jakub.

Poradie V. liga – skupina C:

1. Šalková 44b, 2. Hriňová 41b. 3. Repište 33b, 4. Č. Balog 31b, 5. Pliešovce 30b, 6. Jakub 30b, 7. Slov. Lupča 28b, 8. Priechod 26b, 9. Krupina 25b, 10. Hrochoť 26b, 11. Sásová 24b, 12. Medzibrod 24b, 13. Podlavice 22b, 14. Dudince 6b.

(job)

Foto: archív Bystricoviny