Na Rudohorskej v noci podpálili stánok s kebabom

Krimi
2 /

Na Rudohorskej v Rudlovej – Sásovej v noci z pondelka na utorok zasahovali hasiči. Niekto oproti bývalej polikliniky podpálil stánok Thasos kebab.

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici informovalo, že  na mieste požiaru zasahovalo osem hasičov s dvomi kusmi techniky.

My sme sa boli na mieste činu pozrieť v utorok. Na stánku vidno rozbité a obhorené okno. Vnútri upratoval následky po požiari majiteľ Thasos kebab s pomocníkmi. Pre náš portál povedal:

„Stalo sa to v noci a ide o úmyselné založenie požiaru, ale kto to mohol urobiť netuším. Škoda našťastie nie je veľká a nikto sa tu nezranil. Dáme to do poriadku a opäť otvoríme.“

Do Rudlovej – Sásovej sa Thasos kebab presťahoval y Kapitulskej koncom minulého roka. Viacerí Bystričania považujú tento kebab za jeden z najlepších v meste. Komu a čo na tom mohlo vadiť niekomu, nevedno. To by mala vyšetriť banskobystrická polícia.

„Naša popularita prerástla do maxima a asi sme padli niekomu do očka.  Dnes do rána nás chcel niekto podpáliť. Asi nejaký „mafián“. Vedeli sme že nás v Banskej Bystrici poznajú, ale že budeme možno aj v správach…  Dnes teda bude Thasos kebab zatvorený. Tešíme sa na Vás zajtra od 11:00 – 23:00,“

napísal v utorok optimistický Thasos kebab tím na svojom Facebooku. My im želáme, aby sa z tejto nepríjemnej situácie rýchlo dostali a pokračovali ďalej vo výrobe a predaji chutných kebabových špecialí.

Požiare na najväčšom banskobystrickom sídlisku v tomto prázdninovom čase sme zaznamenali aj vlani. Vtedy horeli smetné nádoby a zaparkované autá….

 

Autor: (tom), Foto: redakčné a FB