Rozruch okolo Mareka Hamšíka pred duelom s Nemeckom

ŠPORT
0 /

Slovenskí futbaloví reprezentanti si v osemfinále ME vo Francúzsku zmerajú sily s úradujúcimi majstrami sveta Nemcami v nedeľu 26. júna o 18.00 h v Lille. Rozruch pred týmto duelom je najmä v súvislosti s Marekom Hamšíkom.

Rodák z Banskej Bystrice Marek Hamšík sa podľa portálu goal.com dostal do najlepšej zostavy európskeho šampionátu po základných skupinách. Ocitol sa v spoločnosti hráčov ako Gareth Bale či Álvaro Morata. Právom je tak i v hľadáčiku viacerých anglických klubov. Ako informujú ostrovné médiá, veľký záujem o hráča SSC Neapol majú Manchester United, Chelsea i Liverpool.

Tvorca hry slovenskej reprezentácie a odchovanec Jupie Podlavice predvádza na prebiehajúcom EURO 2016 veľmi dobré výkony a zaslúžil sa o postup do osemfinále. To neuniklo ani skautom popredných európskych tímov. O záujme trojice veľkoklubov z Anglicka informoval v stredu Daily Star. Ten vyzdvihol najmä Hamšíkov gól do siete Ruska.

Taliansky novinár Emanuele Giulianelli uviedol, že Liverpool už údajne dal za Hamšíka aj konkrétnu ponuku prezidentovi Neapola Aureliovi De Laurentisovi, a to približne 45 miliónov eur!

Pred nedeľným osemfinálovým duelom Slovenska s Nemeckom na európskom šampionáte píšu nemecké média hlavne o Hamšíkovi. Die Welt uverejnil:

„Rešpekt áno. Strach nie. Nemecko by mohlo hľadieť v ústrety osemfinále proti Slovensku optimisticky, ak by tu nebola nevyspytateľná superhviezda s punkovou frizúrou. V defenzíve má nováčik na šampionáte svoje prednosti, bráni intenzívne, disciplinovane a agresívne. Inak je súper pomerne limitovaný, lebo Marek Hamšík ako jediný má medzinárodnú top úroveň. Mužstvo je od neho závislé. Ak sa podarí vypojiť 28-ročného dispečera z hry, nič by nemalo stáť v ceste postupu do štvrťfinále. V nedávnom prípravnom zápase v Augsburgu bol trávnik vinou prietrže mračien v druhom polčase sotva regulárny a s futbalom to nemalo veľa spoločného, takže vtedajší nezdar je bez informačnej hodnoty. V ostatných vzájomných súťažných súbojoch v kvalifikácii ME 2008 Nemecko zvíťazilo nad Slovenskom 4:1 a 2:1.“

Marek Hamšík po zápase s Anglickom pre médiá uviedol:

„Bola to vydretá remíza, na ihrisku sme nechali všetko a získali zlatý bodík. V prvom polčase sme sa pokúšali hrať aj smerom dopredu, po zmene strán mali Angličania veľkú prevahu. V závere sa zranil Robo Mak, uhrali sme to desiati. Matúš Kozáčik nás veľmi podržal, bol hrdinom stretnutia, chytil tri či štyri vyložené šance súpera. Anglicko má kvalitné mužstvo, urobilo všetko pre víťazstvo. Myslím si, že bude bojovať o titul na tomto šampionáte.“

Slovenskí futbaloví reprezentanti mali vo štvrtok dopoludnia na stávkovej burze kurz 11,5 na zdolanie Nemcov v riadnom hracom čase v osemfinále majstrovstiev Európe. Úradujúci majstri sveta sú favoritmi s hodnotou 1,44, remíza ponúka 4,4-násobok vkladu. Slovensko má na postup do štvrťfinále kurz 6,4, Nemecko 1,17. Zverenci Jána Kozáka majú kurz 260 na zisk titulu, väčšími outsidermi sú len Severní Íri – 320. Favoritmi sú domáci Francúzi (5,4) pred Nemcami (6,2).

Autor: (bl), Foto: Zdroj TASR