Richard Zedník bude asistentom trénera „baranov“ Chudého

ŠPORT
0 /

Slovenská hokejová legenda Richard Zedník (38) sa po ukončení hráčskej kariéry v roku 2011 na MS v Bratislave vracia k hokeju. V novej sezóne 2014/15 bude asistentom trénera HC´05 Banská Bystrica Miroslava Chudého.

Jeho rozhodnutie padlo po rozhovore s prezidentom „baranov“  Jurajom Kovalom, hlavným trénerom a Michalom Handzušom.  Od polovice augusta tak bude mať tréner Miroslav Chudý dvoch  asistentov –  Miroslavova Hlinku a Richarda Zedníka.

„Dozrel čas opäť niečo robiť aj v hokeji. Mám malého syna a nechcel by som mu časom vysvetľovať, že nie som už doma na dôchodku. Hokej ma stále baví. Pozerám sa naň už z inej strany ako hráčskej a vidím veci na ľade, ktoré by som urobil inak. Som zvedavý, aké to bude v praxi, ale rád by som bol užitočný. Som zároveň rád, že som doma. Nemusím nikde odchádzať mimo Banskej Bystrice, čo je dobré, keďže máme malého syna,“

povedal Richard Zedník pre denník Šport.

Richard je teraz v Banskej Bystrici s dcérou Ellou Keď odletí späť do Ameriky, jej otec sa pridá k realizačnému tímu „baranov“.

„Celý život som hral hokej na všetkých úrovniach a chcel by som niekomu začať odovzdávať skúsenosti. Sám som zvedavý, ako to pôjde,“

dodal Zedník.

Bývalý slovenský krídelník odohral v NHL 793 zápasov za Washington, Montreal, New York Islanders a Floridu, dal 199 gólov so 179 asistenciami. Jednu sezónu odohral v KHL za Lokomotiv Jaroslavľ. V drese „baranov“ sme ho naposledy videli  v roku 2010.

„Už dávnejšie sme si predsavzali dať trénerský priestor osobnostiam slovenského hokeja v našom klube, Tak dostal u nás pred časom príležitosť Vladimír Országh, nedávno Miroslav Hlinka a najnovšie Richard Zedník. Rišo je dôležitý v realizačnom tíme aj z toho pohľadu, že pre zámorských hokejistov, ktorých budeme mať aj tento rok opäť v našom mužstve, bude autorita. Pre našich mladých zároveň veľký vzor,“

uviedol prezident HC’05 Juraj Koval.

Za slovenskú reprezentáciu odohral Zedník 66 zápasov,a dal 17 gólov. Bol na štyroch MS (2001, 2003, 2005, 2011), dvoch Svetových pohároch (1996, 2004) a dvoch ZOH (2006 a 2010).

Zdroj: Šport