Richard Hamšík: Marek bol sklamaný, že bude hrať na hrote

ŠPORT
0 /

Hodinu a pol pred zápasom so Španielskom prišla otcovi kapitána našej futbalovej reprezentácie Richardovi Hamšíkovi zaujímavá sms-ka.

Písal mu jeho syn Marek. V správe bola informácia, že ho tréner Kozák postaví v zápase na post hrotového útočníka. Náš reprezentant bol poriadne prekvapený a obával sa, že to nemusí dopadnúť najlepšie, pretože na tomto poste nehráva. Teraz sa na geniálnom ťahu nášho trénera už len obidvaja usmievajú. Každý futbalový fanúšik totiž vie, že sme v historickom zápase porazili Španielov 2:1 a Marek bol spolu s brankárom Matúšom Kozáčikom najlepší na ihrisku. Detaily z komunikácie medzi seniorom a juniorom Hamšíkovcami prezradil Richard moderátorom regionálnej televízie Hronka.

Richard Hamšík:

„Ja som akurát šoféroval auto do Žiliny a prišla mi sms, kde mi Marek písal: Oci tréneri ma dali na hrot. Bol z toho veľmi sklamaný. Keďže som šoféroval, tak som svojmu spolujazdcovi Mišovi Handzušovi podal telefón a povedal som mu nech Marekovi odpíše, že nech si hrá svoje. Vtedy ani sám netušil, ako mu ten zápas vyjde.“ 

Takto opísal zaujímavú príhodu. Výkon svojho syna sledoval priamo z tribúny na štadióne v Žiline. Podľa Richarda mal najväčšiu zásluhu na našom víťazstve brankár Matúš Kozáčik. Marekov výkon zaradil až za neho.Richard Hamšík dodal:

„Mali sme inú hviezdu na ihrisku a v bráne, ale chalani hrali hlavne ako mužstvo výborne.“

Slováci majú rozbehnutú kvalifikáciu na Euro 2016 ako z ríše snov. Porazili sme silnú Ukrajinu, famóznych Španielov a v nedeľu aj nepríjemných Bielorusov. Plný počet bodov nás už teraz pasuje do role veľkých favoritov na postup. Tento rok ešte odohráme 15. novembra zápas v Macedónsku.

Zdroj: TV Hronka