Priechod získal prvý bod, Hrochoť s Jakubom nerozhodne, vybuchli Sásová i Selce

V. LIGA
0 /

V dvanástom kole piatej futbalovej ligy skupiny C sa hralo okresné derby v Hrochoti. Pricestoval tam Jakub a odniesol si bod. Rovnako bod získal Priechod. Vôbec prvý v súťaži po remíze s Bacúchom. Nedarilo sa Selciam, ktoré inkasovali šesť gólov v Lovči a Sásová utŕžila debakel doma s lídrom z Kováčovej.

Sásová tentoraz hrala v nedeľu a posledný domáci zápas jesene s lídrom súťaže z Kováčovej absolútne nezvládla. Postarali sa o to gólmi dvaja futbalisti hostí. Skóre otvoril už v siedmej minúte Kalutskyi a snahu bystrického celku o vyrovnanie umlčal tento hráč druhým gólom po polhodine hry. Nástup do druhého polčasu Sásovej vôbec nevyšiel. V 48. minúte sa presadil Kudlík a s našim mužstvom to začínalo vyzerať zle – nedobre. V 74. minúte si domáci zavarili pred vlastnou bránkou nedovoleným hraním, za čo nasledovala penalta a Kudlík sa opäť nemýlil. To však nebolo všetko. Pretože v 89. minúte zavŕšil hetrik Oleh Kalutskyi a vyhral tak gólové preteky so svojim spoluhráčom Kudlíkom.

ŠK Sásová – ŠK Prameň Kováčová 0:5 (0:2)

Góly: 7., 32. a 89. Kalutskyi, 48. a 74. Kudlík (druhý z 11m). Rozhodoval: Kelemen. ŽK: Marko, Kapusta, Choma – Karpa, Kalutskyi, Shuper. Diváci: 200.

Selce cestovali na pôdu dobre hrajúceho nováčika do Lovče a tiež podobne ako Sásovčanom sa im duel nevydaril. Plány na zisk bodov im narušil rýchlym prvým gólom v prvej minúte Páleník. Druhý dôležitý moment nastal v 32. minúte, keď sa po druhej žltej karte a následne červenej porúčal z ihriska hosťujúci Blaško. Hneď vzápätí do dvoch minút však náš celok prekvapujúco v oslabení vyrovnal Petrom Ondrejkom. Domáci ale odpovedali v samom závere polčasu. Gól do šatne súpera zariadil Páleník – 2:1. Po prestávke to už bola jednoznačná záležitosť Lovče. Tá išla do vyššieho vedenia už v 47. minúte, presne mieril Nemec a v 61-ej sa k nemu pridal Rapčan – 4:1. Potom prišli strelecké chvíle domáceho Bosáka. V 75. a 80. minúte sa postaral o ďalšie dva góly svojho mužstva, zariadil tak konečný stav 6:1.

TJ Lovča – ŠK Selce 6:1 (2:1)

Góly: 1. a 45. Páleník, 47. Nemec, 61. Rapčan, 75. a 80. Bosák – 34. Ondrejka. Rozhodoval: Pataki. ŽK: Bugár – Blaško, Hlinka, Strečok. ČK: 32. Blaško (po 2ŽK). Diváci: 100.

Okresné derby sa hralo v Hrochoti, kam prišiel s odhodlaním Jakub. V prvom polčase snahu o skórovanie pretavil do gólu. V 31. minúte bolo zásluhou kapitána hostí Čiefa 0:1. Po prestávke domáci pridali na aktivite, ale gól z hry nedali. Vyrovnať sa im podarilo po nedovolenej hre súpera vo vlastnej šestnástke, rozhodca Gombala ukázal na biely bod, z ktorého sa iba málokedy mýli skúsený Robo Sláva. V 70. minúte zariadil stav 1:1, ktorý až do konca zotrval, keďže ani jeden tím sa už nedokázal pred bránkou presadiť.

ŠK Hrochoť – TJ ŠK Sokol Jakub 1:1 (0:1)

Góly: 70. Sláva (z 11m) – 31. Čief. Rozhodoval: Gombala. ŽK: Sláva, S. Selecký, Baitar, Škamla, Maľa – O. Poljovka, Markovič, P. Poljovka. Diváci: 100.

Na záver sme si nechali duel posledného Priechodu, ktorý hostil doma ambiciózneho nováčika z Bacúcha. A boli to práve hostia, ktorí už od úvodných minút prevzali iniciatívu do svojich rúk a výrazne podkurovali defenzíve súpera. Tá bola po dlhej odmlke o niečo istejšia ako v ostatných zápasoch a tak v spolupráci s dobre chytajúcim brankárom Veselom vyriešili tri úvodné príležitosti Horehroncov. V 24. minúte sa však Bacúšania gólu dočkali. Domáci nezvládli rozohrávku na vlastnej polovici a po strate lopty a bleskurýchlom presune hry útočník Roman Švidraň z hranice veľkého vápna krížnou strelou otvoril skóre zápasu – 0:1. Priechod sa v ofenzíve trápil a dlho si nevedel vytvoriť gólovú príležitosť, jedinou aktivitou tak bola len propagačná strela Zehnala do náručia brankára Palidera.

V druhom polčase už boli domáci o niečo smelší a práve Zehnal započal akciu, po ktorej prišlo vyrovnanie. Umnou prihrávkou našiel nabiehajúceho beka Patrika Ivaniča, toho zastavil hosťujúci Maroš Kurek v pokutovom území len za cenu faulu a z nariadenej penalty dočasný kapitán Matúš Vajda vyrovnal na 1:1. V záverečnej polhodine mal Bacúch jasnú prevahu, vytvoril si opäť viacero gólových príležitostí, no recept na prekonanie brankára Vesela už nenašiel. V poslednej minúte mohol Priechod dokonca aj prekvapivo vyhrať, no presný center Knižku osamotený Šulaj nevyužil a bránku z pomerne dobrej pozície prestrelil.

OFK 1950 Priechod – FK 09 Bacúch 1:1 (0:1)

Góly: 54. M. Vajda – 24. Švidraň. Rozhodoval: Melich. ŽK: Mořingl, Gajdoš, Rakyta, M. Vajda – Lenďák, Kurek, Gemzický. Diváci: 100.

Ostatné výsledky: L. Vieska – D. Niva 5:1, Š. Bane – Sása 6:1, Krupina – Lieskovec 0:2.

Najbližšie sa hrá posledné jesenné 13. kolo. V sobotu 28. októbra 14.00 hodine sa Sásová predstaví v Lieskovci. V nedeľu 29. októbra 14.00 hodine Jakub privíta Štiavnické Bane, Selce hostia Ladomerskú Viesku a Hrochoťania lídra z Kováčovej. Priechod sa vynasnaží získať ďalší bod v Dobrej Nive.

Poradie:

1. Kováčová 28b, 2. Lovča 25b, 3. Sásová 21b, 4. Jakub 20b, 5. L. Vieska 18b, 6. Bacúch 18b, 7. Hrochoť 18b*, 8. Selce 18b, 9. Št. Bane 17b, 10. Krupina 17b, 11. Lieskovec 16b, 12. D. Niva 12b, 13. Sása 5b, 14. Priechod 1b*.

* – mužstvá majú jeden zápas k dobru

Autor: (cb), Foto: Zdroj facebook OFK 1950 Priechod