Priechod sa zmieta v kríze, ďalšia remíza Sásovej, v Jakube a na Hrochoti nehrali

V. LIGA
0 /

V ôsmom kole piatej futbalovej ligy skupiny C sa cez víkend predstavili iba dva celky z bystrického okresu. Sásová v sobotu v Ladomerskej Vieske a Priechod v nedeľu doma hostil Krupinu. Plánované derby Hrochoť – Selce preložili na 4. októbra a nehralo sa ani v Jakube, kde mal prísť Bacúch. Môže za to daždivé počasie a nespôsobilý terén.

Sásová odohrala v sobotu zápas u nováčika v Ladomerskej Vieske. Na ťažkom teréne za dažďa išla do vedenia už v siedmej minúte, keď sa presadil Schmidtmayer – 0:1. Škoda, že toto vedenie náš celok do prestávky neudržal. Domáci stihli totiž vyrovnať v 40. minúte Radoslavom Urgelom. Nerozhodný stav v druhom polčase zotrval, ale nemusel, lebo sa diali veci. Okrem nevyužitých šancí na jednej, či druhej strane, rozhodca vytiahol až dve červené karty a dokonca nariadil penaltu. Najprv poslal predčasne pod sprchy domáceho Gajdoša, ktorý v 72. minúte pridržal bystrického futbalistu v gólovej príležitosti mimo pokutového územia. Nariadený priamy kop Sásovčania nezužitkovali. Mali však početnú výhodu, počas ktorej mohli prikloniť misky váh na svoju stranu. Prišla však 85. minúta a faul nášho brankára Čavoja, ktorý podľa arbitra Urdu kopol protihráča nadmernou silou bez úmyslu hrať s loptou. Vyfasoval teda aj on červenú kartu. Situácia sa tak razom zvrtla, medzi žrde musel putovať jeden z jeho spoluhráčov a nastali krušné chvíle. Na striedačke totiž boli k dispozícii iba Ďuriš a hrajúci tréner Jobko. Obaja išli na ihrisko v snahe hlavne získať aspoň čas. Podstatné bolo, že v 89. minúte nepremenil nariadený pokutový kop Macejko. Sásová teda v hektickom závere dokázala neinkasovať a za remízu 1:1 získať aspoň bod do vyrovnanej tabuľky.

FK FILJO Ladomerská Vieska – ŠK Sásová 1:1 (1:1)

Góly: 40. Urgela – 7. Schmidtmayer. Rozhodoval: Urda. ŽK: žiadne. ČK: 72. M. Gajdoš za faul v gólovej šanci súpera – 85. Čavoj za úmyselné kopnutie súpera. Diváci: 100.

Krízou zmietaný Priechod na mokrom teréne privítal Krupinu a ako býva pomaly zvykom, nastúpil v značne oklieštenej zostave. Tá opäť nezvládla úvod zápasu a už v 12. minúte sa po nedorozumení v zadných radoch hostia ujali vedenia. Rýchlonohý Paľov využil zlú malú domov Matúša Vajdu, pošmyknutie Penova ako aj iba polovičný zákrok Vesela, po ktorom opäť skončila lopta na nohe krupinského útočníka a ten už do prázdnej bránky nemal problém zakončiť. V dvadsiatej minúte zápasu mal Priechod najväčšiu šancu zápasu a mohlo byť vyrovnané, avšak z priameho kopu z dobrých 20 metrov pálil zastupujúci kapitán Matúš Vajda len do žrde. Pri Krupine stálo šťastie a rovnako aj na nohe ich útočníka Adriána Paľova. Tri minúty pred koncom prvého polčasu zužitkoval presný center milimetrovým zakončením z prvej pomedzi domácich stopérov priamo k žrdi Vesela – 0:2. Druhý inkasovaný gól náš celok z bystrického okresu ako obvykle prakticky položil a nič na tom nezmenil ani propagačný pokus Karola Rakytu zo značného uhla len do náručia brankára hostí.

V druhom polčase Krupina udrela ešte rýchlejšie, už v štvrtej minúte druhého dejstva. Adrián Paľov dosiahol svoj hetrik, keď si krásnym individuálnym prienikom z pravej strany urobil trhací kalendár zo Šinkovkina, Penova i Milana Slobodníka a opäť skvele umiestnenou ranou k žrdi zvýšil na už jasných 0:3. Poslednú polhodinu hry mal síce Priechod letargický tlak, ale gólovo sa presadil akurát tak Erik Šinkovkin z kurióznej, no oprávnenej penalty, ktorú domáci získali po strkanici Grofčíka s Babiakom v malom vápne. Lopta pritom bola ešte stále pri rohovej zástavke pred zahratím rohového kopu! V závere duelu mal dobrú príležitosť Priechodčan Mořingl, ktorý zblízka neupratal medzi žrde dobrý center od Patrika Ivaniča.

OFK 1950 Priechod – MFK Strojár Krupina 1:3 (0:2)

Góly: 67. Šinkovkin (z 11m) – 12., 42. a 49. Paľov. Rozhodoval: Škvarek. ŽK: Zehnal – Valica, R. Babiak. Diváci: 120.

Na programe malo byť v nedeľu okresné derby Hrochoť – Selce, ale pre nespôsobilý terén ho odložili na 4. októbra. Počasie narobilo problémy aj v mestskej časti Banskej Bystrice v Jakube, kde mal prísť Bacúch. O náhradnom termíne tohto duelu vás budeme informovať.

Ostatné výsledky: Sása – D. Niva 1:3, Š. Bane – Lieskovec 5:2, Lovča – Kováčová 1:2.

Najbližšie je na programe deviate kolo. V sobotu 30. septembra o 14.30 hodine sa hrá derby, v ktorom Sásová privíta Priechod. V nedeľu 1. októbra, tiež o 14.30 hodine Selce hostia doma Sásu, Jakub sa predstaví v Dobrej Nive a Hrochoť v Krupine.

Poradie:

1. Lovča 19b, 2. Sásová 15b, 3. Kováčová 13b*, 4. Bacúch 12b*, 5. Selce 12b*, 6. Št. Bane 11b*, 7. Lad. Vieska 11b, 8. Hrochoť 11b**, 9. Krupina 11b, 10. D. Niva 9b, 11. Jakub 9b*, 12. Lieskovec 7b, 13. Sása 5b, 14. Priechod 0b*.

* – mužstvá majú jeden zápas k dobru

** – mužstvo má až dva zápasy k dobru

Autor: (cb), Foto: Zdroj facebook OFK 1950 Priechod