Pozvánka na decembrové športové podujatia

ŠPORT
0 /

Tohtoročný  mesiac december má pre Banskú Bystricu a jej obyvateľov zvláštny nádych. Okrem toho, že je to posledný mesiac roka je to zároveň i posledný mesiac, kedy sa naše mesto a jeho obyvatelia môžu hrdiť titulom Európske mesto športu. Tak ako v predchádzajúcich mesiacoch i teraz je pripravených pre  širokú verejnosť viacero športových podujatí Na dve hlavné športové podujatia upriamuje pozornosť a pozýva na ne všetkých, ktorí o to budú mať záujem Jozef Ivan.

Hlavné športové podujatia

24. ročník futbalového turnaja žiakov o Pohár Jozefa Vengloša

 Uskutoční sa v sobotu 16. decembra 2017 v Športovej hale na Štiavničkách. Na turnaji budú štartovať výbery 14 ročných žiakov Stredoslovenského futbalového zväzu, mesta Košíc a futbalových klubov z Podbrezovej, futbalovej školy Mareka Hamšíka – Jupie, Dukly Banská Bystrica a obhajcovia minuloročného prvenstva chlapci Slovana Bratislava. Bude sa hrať systémom každý s každým. Začiatok turnaja je o 9,00 hod .

V prvom zápase proti sebe nastúpia Výber Stredoslovenského futbalového zväzu a FK Podbrezová O 14:50 hod. je naplánovaný vložený zápas 9 ročných žiakov z prípraviek futbalovej školy Mareka Hamšíka proti chlapcom Dukly Banská Bystrica. Predpokladaný záver turnaja je naplánovaný na 16. hodinu, kedy sa uskutoční vyhlásenie výsledkov, dekorovanie víťazov ako i najlepšieho hráča, brankára a strelca gólov na tomto turnaji.

Organizátori turnaja – športový klub Benecol a Lions Club Banská Bystrica očakávajú, že tak ako v minulých rokoch i teraz  sa na turnaji objavia nové talenty ktoré budú pokračovať v šľapajách súčasných slovenských reprezentantov Hamšíka, Pekaríka, Greguša a Škriniara, ktorí svoju športovú kariéru odštartovali na tomto turnaji.

o pohar j. venglosa1

Banskobystrická plavecká 24 – hodinovka

Pokiaľ na predchádzajúcom podujatí sa môžu zúčastniť obyvatelia nášho mesta v úlohe divákov, v tom ďalšom sa do športovej činnosti môžu  sami aktívne zapojiť. Jedným z posledných športových podujatí tohto roku ako i v rámci Európskeho mesta športu bude 21. ročník Banskobystrickej plaveckej dvadsaťštyrihodinovky. Tú, ako to už v krytej plavárni na banskobystrických Štiavničkách tradične býva, odštartuje 28. decembra presne na poludnie prvý plavec ktorým bude primátor nášho mesta Ján Nosko.

Podujatie je určené širokej verejnosti a môžu sa ho zúčastniť všetky vekové kategórie od najmladších detí až po seniorov. Pláva sa 100 metrový úsek na čas. Tí, ktorí si netrúfajú odplávať predpísanú vzdialenosť môžu v čase  28 decembra od 12:00 hod. do 29.decembra do 12:00 hod  využiť možnosť bezplatne si v krytej plavárni na Štiavničkách zaplávať. Organizátorom podujatia je mesto Banská Bystrica.

plavecka 24 - hodinovka1

Ďalšie športové podujatia

Zo školy na zimák edícia Základné školy

 V utorok 5. 12. 2017 o 11:15 hod. na Zimnom štadióna hala „A“ organizuje UMB Hockey Team v spolupráci s Univerzitou Mateja Bela a mestom Banská Bystrica ďalšie zo série podujatí s názvom „Zo školy na zimák“ edícia – základné školy. Hlavnou myšlienkou projektu Zo školy na zimák, ktorý pozostáva z troch edícií, je spojiť najdôležitejšie atribúty regiónu a mesta Banská Bystrica – kvalitné vzdelanie, šport a perspektívnu kariéru v živote mladých ľudí.

V rámci edície pre základné školy budú mať deti a mládež možnosť vychutnať si majstrovský zápas Európskej univerzitnej hokejovej ligy (EUHL) medzi UMB Hockey Team a českým univerzitným tímom Shields Olomouc. Počas zápasu bude pre návštevníkov pripravený aj bohatý zábavno – kultúrny program: súťaže edukatívneho i pohybového charakteru, úvodná svetelná show, maskot, roztlieskavačky a pod.

zo skoly na zimak

HC´ iClinic  05 Banská Bystrica – MHk 32 Liptovský Mikuláš

Hokejový zápas 26. kola Tipsport ligy sa hrá v piatok 6. 12. 2017 o 17:30 hod.  na Zimnom štadióne  hala „A“.

hokej

Mikulášske plávanie

Šiesty ročník Mikulášskeho plávania otužilcov je v nedeľu 10. 12. 2017 o 10:30 hod. na Vodnej nádrži Motyčky.

mikulasske plavanie

Bavme deti športom

Vo štvrtok 14.12. 2017 sa v  Hale Športového gymnázia uskutoční 3. kolo súťažných disciplín pre žiakov ZŠ v Banskobystrickom kraji – skok do diaľky štafetovou formou, štafetový beh v kombinácii šprint a beh cez prekážky, hod plnou loptou z kolien spoza hlavy, prekážková dráha „Formula“, 3 – minútový vytrvalostný beh, skoky cez švihadlo.

bavme deti sportom

Basketbal BK ŠKP 08 Banská Bystrica – BK Slovan Bratislava

Extraliga žien v sobotu 16. 12. 2017 o 18:00 hod. v Športovej hale Dukla na Štiavničkách.

basketbal

 

Zdroj: Jožo Ivan a mesto BB, Foto: ilustračné