Parádny víkend našich mužstiev, všetky vyhrali, vyníma sa streľba Sásovej

V. LIGA
0 /

V piatej futbalovej lige skupine C sa hralo ôsme kolo. Sásovčania v ňom dokázali zopakovať sedmičku z predchádzajúceho víkendu. Potom čo ju doma dosiahli s Lovčou, tentoraz sedem kusov pre zmenu naložili Banskoštiavničanom. Darilo sa aj Selciam, tie vyhrali v Lovči a vonku ešte neprehrali. Náš celok je tak iba o skóre na druhom mieste za vedúcou Krupinou. Víťazstvá si pripísali i Hrochoťania, Jakub a Priechod.

Selce nastúpili v Lovči s netradičným brankárom Michalom Matonokom, ktorý hráva v poli. Ani táto zmena však nezastavila náš tím na víťaznej púti na ihriskách súperov. Do vedenia išli domáci v ôsmej minúte Rapčanom a zdalo sa, že predsa len môže byť brankársky post problémom. Našťastie sa o slovo prihlásil kanonier hostí Filip Koctúr, ktorý v štrnástej minúte vyrovnal a v 39-tej zariadil vedenie svojho tímu. Selčania museli byť pozorný v defenzíve, ale na ňu akoby mal recept práve Matej Rapčan. V 60. minúte totiž vyrovnal na 2:2 a začalo sa prakticky odznovu. Dlho tento stav netrval. Nášmu tímu sa totiž naskytol o dve minúty neskôr priamy kop a Matúš Mesík z neho poslal loptu medzi žrde – 2:3. V 67. minúte potrestal ofenzívne chúťky Lovči aj útočník hostí Kurta a bolo 2:4. Víťazstvo mužstva z bystrického okresu mohlo byť aj vyššie ak by Rakyta v 72. minúte premenil penaltu. Nestalo sa tak, no mrzieť ho to nemuselo, pretože skóre sa už do konca duelu nemenilo. Netreba opomenúť, že M. Matonok sa svojej netradičnej úlohy v bránke ujal zodpovedne a predviedol zopár dobrých zákrokov.

TJ Lovča – ŠK Selce 2:4 (1:2)

Góly: 8. a 60. Rapčan – 14. a 39. Koctúr, 62. Mat. Mesík, 67. Kurta. Rozhodoval: Nemčok. ŽK: Strečok, Rakyta, P. Matonok. Diváci: 100.

Sásová cestovala už v sobotu do Banskej Štiavnice a odohrala tam dobrý zápas. Oba tímy sa zamerali na ofenzívu a diváci videli dovedna 11 gólov, čo je aj na hokejový duel vysoký nadpriemer. Poďme však po poriadku. Úvod stretnutia vyšiel nášmu tímu ako z partesu. V šiestej minúte otvoril skóre útočník Dubovický a v desiatej tento hráč zvýšil už na 0:2. To nebolo všetko, v pätnástej minúte totiž prišiel aj tretí zásah nášho mužstva, keď sa presadil Dobrota. S domácimi to nevyzeralo najlepšie, ale do prestávky predsa len vykresal iskru nádeje Kminiak, ktorý znížil na 1:3. Po prestávke sa žiadne prekvapenie nekonalo. Sásovčania totiž za jedenásť minút strelili štyri góly! V 52. minúte kanonádu odštartoval Murín – 1:4, o pár sekúnd sa k nemu pridal Kapusta, ktorý dal nielen piaty, ale aj šiesty gól, takže po hodine hry to už bolo 1:6. V 63. minúte zavŕšil hetrik Andrej Dubovický a Štiavničania boli zrelí na ´uterák´ – 1:7. Hanebnú prehru napokon skresali v samom závere. To už náš tím prestriedal, nehral Dubovický, poľavil v koncentrácii a pykal za to. V 82. minúte znížil Barák a v 90. minúte dokázal dvakrát skórovať Michal Kminiak, ktorý tak prijal hodenú rukavicu od Dubovického a ako správny kanonier Štiavničanov sa aspoň v tomto ukazovateli nenechal zahanbiť. Tiež teda zaknihoval hetrik.

FK Sitno Banská Štiavnica – ŠK Sásová 4:7 (1:3)

Góly: 38., 90. a 90. Kminiak, 82. Barák – 6., 10. a 63. Dubovický, 15. Dobrota, 52. Murín, 53. a 60. Kapusta. Rozhodoval: Pelle. ŽK: Sásik – Jobko, Kuník. Diváci: 100.

Jakub privítal doma Hontianske Nemce, ktoré pricestovali iba s jedným náhradníkom do poľa v oklieštenej zostave. V prvom polčase predviedol náš celok doslova festival nepremenených šancí. Za ich zahadzovanie pykal v 24. minúte, keď sa spoza rohu šestnástky umiestnenou strelou presadil hosťujúci J. Rerich. Domáci sa nepoddali a stále sa hrnuli do útoku. Po peknej spolupráci Pánika s Poljovkom napokon prvý menovaný vyrovnal v šestnástke v 40. minúte na 1:1. Škoda ešte nevyužitej tutovky Jakubčanov tesne pred prestávkou. Mrzieť to však bystrický mančaft nemuselo, pretože v úvode druhého polčasu sa presadil aj Poljovka a zabezpečil tak výhru 2:1. V ďalších minútach už gól nepadol, domáci boli lepším tímom. Z tohto zápasu je krátka fotogaléria.

TJ ŠK Sokol Jakub – OTJ Hontianske Nemce 2:1 (1:1)

Góly: 40. Pánik, 47. P. Poljovka – 24. J. Rerich. Rozhodoval: Pleva. ŽK: Polák, Pánik – Marunčiak. Diváci: 80.

Už zdá sa skonsolidovaná Hrochoť doma privítala Lieskovec a do vedenia išla v 22. minúte Terenom. Hostia rýchlo odpovedali vyrovnávajúcim zásahom, keď sa o tri minúty neskôr presadil Vrana a zariadil tak polčasový stav 1:1. Po zmene strán sa o slovo prihlásil domáci striedajúci hráč Ján Poničan. Na ihrisko prišiel v 53. minúte a už v 60-tej rozvlnil sieť za gólmanom Kadeřábkom – 2:1. Lieskovčania museli otvoriť obranu v snahe vyrovnať. Do hry im zapasovala aj červená karta pre domáceho útočníka Slávu, ktorý sa porúčal z ihriska po druhej žltej v 84. minúte. Vabank súpera však využil v samom závere opäť Poničan, takže Hrochoťania sa mohli tešiť z cenného víťazstva 3:1.

ŠK Hrochoť – OŠK Lieskovec 3:1 (1:1)

Góly: 22. Teren, 60. a 88. Poničan – 25. Vrana. Rozhodoval: Dobrocký. ŽK: Mazúch, Zátroch, Sláva (všetci Hrochoť). ČK: 84. Sláva (po ŽK). Diváci: 125.

Na záver sme si nechali Priechod, ktorý nastúpil do zápasu s Čiernym Balogom na svojom štadióne už aj s dvoma navrátilcami do defenzívy Michalom Molnárom a Ľubomírom Mendelom. Hostia zobrali od úvodu taktovku hry do svojich rúk, boli rýchlejší, ale nevyužili čisté šance. Ak by ich Mózer, Betka či Giertl premenili, výsledok mohol byť pre náš celok hrozivý. Veľmi dobre chytal v bránke Priechodu Vesel. Zaskvel sa najmä pri prudkej strele Betku z hranice šestnástky. S pribúdajúcimi minútami sa osmelili i domáci. Po hlavičke Schmidtmayera a halfvoleji Šulaja predviedol svoje umenie gólman Hermanský. Až v 39. minúte bol prikrátky, pretože z priameho kopu poslal exportnú strelu do vinkla Schmidtmayer a bolo 1:0. Mohlo byť aj 2:0 ak by pred prestávkou osamotený Ivanič v päťke nemieril iba do nôh padajúceho brankára. Po zmene strán boli lepší znovu Baločania. Svoju snahu pretavili do vyrovnania v 54. minúte Giertlom, na ktorého si obrana nášho tímu z bystrického okresu nedala pozor a ten skúsene zakončil k žrdi. Potom sa hra prelievala zo strany na stranu, rýchlejší hostia sa tešili z druhého gólu v 71. minúte. Uvoľnil sa na pravej strane Peťko a krížnou strelou zariadil stav 1:2. Následne Priechod preskupil rady, na hrot sa vysunul Mendel a nebezpečenstvo pred bránkou súpera narástlo. Vyplatilo sa, pretože v 84. minúte Schmidtmayer ´vytancoval´ troch futbalistov hostí, poslal presný center na Mendela a jeho hlavička znamenala vyrovnanie. Domáci v závere viac bojovali a to im napokon prinieslo tri body. Presne v 90. minúte centrovaná lopta Mořingla prepadla až na zadnú žrď ku osamotenému Slobodníkovi, ktorý našiel všetky medzery medzi stopérom a gólmanom hostí – 3:2. V nadstavenom čase ešte vygradoval eufóriu nášho mužstva umiestnenou strelou k žrdi Hejčík na konečných 4:2.

OFK 1950 Priechod – ŠK Partizán Čierny Balog 4:2 (1:0)

Góly: 39. Schmidtmayer, 84. Mendel, 90. Slobodník, 90+. Hejčík – 54. M. Giertl, 71. J. Peťko. Rozhodoval: Ratkovský. ŽK: Čabala – M. Auxt, Vozár. Diváci: 120.

Ostatné výsledky: Krupina – D. Niva 2:0, Š. Bane – Hliník n. Hr. 2:1.

Najbližšie sa hrá v nedeľu 2. októbra o 14.30 hodine. Na programe je okresné derby Sásová – Hrochoť. Doma sa predstavia Selce, ktoré privítajú Banskú Štiavnicu. Priechod hrá v Hontianskych Nemciach a Jakub v Dobrej Nive.

Poradie:

1. Krupina 15b, 2. Selce 15b, 3. D. Niva 14b, 4. Č. Balog 14b, 5. Sásová 12b, 6. Š. Bane 12b, 7. B. Štiavnica 12b, 8. Lovča 12b, 9. Hliník n. Hr. 10b, 10. Lieskovec 9b, 11. Hrochoť 8b, 12. Jakub 7b, 13. Priechod 6b, 14. H. Nemce 4b.

Autor: (cb), Foto: autor (zo zápasu Jakub - H. Nemce)