Obranca Norbert Gyömbér spod Urpína cez Cataniu až do AS Rím

ŠPORT
2 /

Sedem rokov pôsobil v banskobystrickej Dukle. Do nášho klubu prišiel ako štrnásťročný a dokázal upútať nielen slovenských, ale aj zahraničných odborníkov. Obranca Norbert Gyömbér sa dnes teší z kontraktu s AS Rím.

Bývalý banskobystrický futbalista oblečie v nastávajúcej sezóne dres slávneho talianskeho klubu AS Rím. Odchádza tam na ročné hosťovanie z druholigovej Catanie. Kontrakt obsahuje aj opciu na trvalý prestup za 1,5 milióna eur. Informujú o tom všetky talianske médiá.

Dvadsaťtriročný defenzívny univerzál Norbert Gyömbér by mal byť trénerovi rímskeho AS k dispozícii už v sobotňajšom zápase úvodného kola na ihrisku Verony. V utorok totiž úspešne absolvoval zdravotnú prehliadku a po nej podpísal zmluvu. Na brífingu prítomným novinárom povedal:

„Je to moja veľká šanca a príležitosť do ďalšieho futbalového života. Neváhal som nad návrhom zo strany AS Rím a preto som tu. Chcem presvedčiť o svojich kvalitách a pomôcť tomuto mužstvu. Verím, že to dokážem na ihrisku.“

Gyömbér bol v aktuálnom prestupovom období horúcim artiklom. Náš reprezentačný obranca sa už vystrábil zo zdravotných patálií po zlomenine členka, ktorú utrpel ešte vlani v novembri. V ostatných týždňoch sa o jeho služby zaujímali viaceré talianske tímy z najvyššej súťaže (Hellas Verona, FC Janov, Sampdoria Janov a Palermo) či ruský FK Krasnodar. Do Catanie odišiel v roku 2013 za približne 500 tisíc eur, ktoré iba s ťažkosťami banskobystrická Dukla od tohto sicílskeho klubu vymáhala.

Ponúkame vám aj video z dnešného príchodu Norberta Gyömbéra do talianskeho AS Rím.

Autor: (bk), Foto: Zdroj internet, ilustračné