Obe naše basketbalové tímy ŠKP ožívajú, muži prvýkrát v extralige vyhrali

ŠPORT
0 /

Banskobystrické basketbalové kluby hrajú v úvode sezóny iba na palubovkách súperov a príliš sa im nedarí. V úvode dostali oba naše tímy favoritov na titul či semifinále, cez ktorých sme sa iba ťažko presadzovali. Až v stredu prišli na rad prijateľní súperi a okrem mužov neboli ďaleko od víťazstva ani ženy.

Prejdime najprv na mužov, ktorí sa predstavili v Karlovke a papierovo slabší tím zdolala. Nováčik extraligy na svojej palubovke vyhral proti nám iba tretiu tretinu, a to výrazne, stiahol náš náskok na jeden bod. Ešteže záverečných desať minút bystrický tím zvládol lepšie. Vo svojom tíme mali Bratislavčania aj najlepšieho strelca Hofericu, ktorý zaznamenal 23 bodov. Menej faulovali, ale mali aj menšiu úspešnosť trojkových pokusov. V premieňaní trestných hodov nás Karlovka predčila, ale naši chlapci dominovali v doskokoch v útoku i v obrane. Vyhrali prvú, druhú a štvrtú štvrtinu a tak si odviezli domov dva body za prvé víťazstvo v tejto sezóne.

VŠEM vs Karlovka Bratislava – ŠKP Banská Bystrica 79:86 (16:21, 35:45, 63:64)

Štvrtiny: 16:21, 19:24, 28:19, 16:22. TH: 18/22 – 15/21. Trojky: 5-7. Fauly: 25-22

Rozhodovali: Boris Gabara, Stanislav Bara, Richard Sirocký.

Karlovka:  Hoferica 23, Židzik 12, Bečarik 10 (2), Žilík 7,Kožár 5 (Kucsa 15 (3), Lehman 5, Dalibor Hlivák 2, Dedeček 0), vyfaulovaný: Kožár (40. min)

ŠKP: Maree 20 (1), Munks 14, Biloš 9 (3)Blagojević 9 (1), Matagrano 4 (Žiak 20(1), Yusuf 8 (1), Hintoš 2, Agho0), vyfaulovaný: Matagrano (37. min)

Prejdime aj na ženský tím, ktorý nezvládol prvú štvrtinu zápasu v Košiciach proti tamojšej Cassovii. Naše družstvo  mohlo pomýšľať na prvé víťazstvo a bolo si toho aj vedomé, no v prvej desaťminútovke podali ´pumy´ katastrofálny výkon a prehrali ju 4:19. To rozhodlo napokon aj o celkovej prehre. Banskobystrické basketbalistky sa dopúšťali veľa taktických chýb tak tímových ako aj individuálnych. Od druhej až po poslednú štvrtinu síce svoj prejav zlepšili, ale obrat sa im už nepodaril, hoci hlavne v druhej a tretej časti hry sa niekoľkokrát dostali na dostrel súperovi, no zbytočnými chybami dostala Cassovia možnosť navýšiť vedenie na dvojciferné číslo. V poslednej desaťminútovke predviedli naše hráčky najlepší výkon, to však nestačilo. V sobotu čaká bystrické ŠKP 08 reparát na bratislavskom Slovane, teda u družstva ktoré taktiež ešte nevyhralo ani jeden zápas a je na poslednej priečke.

BK SOUŽ Cassovia Košice – BK ŠKP 08 Banská Bystrica 66:61 (19:4, 15:16, 20:20, 12:21)
Najviac bodov: Ivančáková 19, Jassová 13, Timková 10 – Ondrejková 18, Mištinová 12, Števulová 10
TH: 19/16 – 10/8. Fauly: 15 – 16. Trojky: 4 – 7. Rozhodovali: Kovalčík, Perečinský a Špirka. Diváci: 70

Hlasy po zápase (zo stránky exz.sk):

Ladislav Šosták, tréner BK SOŠŽ Cassovia Košice:

„Naša hra bola nevyrovnaná. Začali sme výbornou obranou, potom sme zvoľnili a nakoniec sme zápas do víťazného konca dotiahli bojovnosťou. Okrem toho aj zlepšenou streľbou za tri body, hlavne však premieňaním trestných hodov. Spokojný som s tým ako sme sa vyrovnali so psychickým tlakom (povinnosťou zvíťaziť).“

Milan Špiner, asistent trénera BK ŠKP 08 Banská Bystrica:

„Bol to zatiaľ náš najslabší výkon. V druhej až štvrtej štvrtine sme sa priblížili výkonom z minulých zápasov, ale to na tento level nestačí. Dostali sme ďalšiu lekciu, ktorá nás musí posunúť ďalej. Súperovi gratulujem k výhre – zaslúženej.“

Lucia Ondrejková, hráčka BK ŠKP 08 Banská Bystrica:

„Začiatok nám ušiel nedisciplinovanou obranou a súper skóroval z voľných pozícií. Okrem toho začiatku čo sa nám súper vzdialil bodovo sme k záveru ukázali, že sme bojovali a nevzdali sa, ale zvrátiť sa nám už nepodarilo.“

Autor: (bal), Foto: Basket.sk