Naše mladé talenty získali pódiové umiestnenia na majstrovstvách SR v letnom biatlone

ŠPORT
0 /

Tento víkend sa vo Vyhniach na strelnici Dlhá roveň uskutočnilo tretie kolo Viessmann pohára v letnom biatlone, ktorého súčasťou boli aj majstrovstvá Slovenska vo vytrvalostných disciplínach.

Mladí biatlonisti z Fan Klubu Biatlonu Banská Bystrica pod vedením trénerov Ľuboša Čaju a Ladislava Mundila sa nestratili v konkurencii vyše sto pretekárov z celého Slovenska a pripísali si dôležité body aj do konečného účtovania. Najviac sa za oba dni darilo dorastencovi Matejovi Gregorovi, ktorý si po sobotňajšom víťazstve v rýchlostných pretekoch pripísal druhé miesto v nedeľu vo vytrvalostných pretekoch a získal tak v rámci majstrovstiev Slovenska v tejto disciplíne striebornú medailu. V celkovom hodnotení Viessmann pohára si drží dokonca vedúcu pozíciu. Veľmi dobre mu sekundoval v kategórii žiakov 14-15 ročných Bruno Melicher. Po oba dni bral striebornú priečku, v sobotu v rýchlostných a v nedeľu vo vytrvalostných pretekoch. Aj on tak nesie domov cenný kov z majstrovstiev Slovenska.

Na “ bedňu” sa v sobotu dostala v kategórii žiačok 10-11 ročných aj Dominika Patrášová, ktorá si druhým miestom v rýchlostných pretekoch vybojovala priebežnú líderskú pozíciu Viessmann pohára v letnom biatlone, aj keď práve túto kategóriu postihol v sobotu počas pretekov hustý lejak. V nedeľu pridala pódiové umiestnenie Nina Uhliarová, ktorá finišovala v kategórii 14-15 ročných žiačok na treťom mieste v rámci majstrovstiev Slovenska vo vytrvalostných pretekoch.

Oba dni našich mladých biatlonistov striedavo neposlúchala zbraň, inak by podobných umiestnení bolo určite viac. Každopádne tri medailové umiestnenia (0-2-1) z domáceho šampionátu v letnom biatlone vo vytrvalostných disciplínach sú pre klub spod Urpína povzbudením do ďalšej práce.

Aj touto cestou vás naši mladí biatlonisti pozývajú už tento víkend na majstrovstvá Slovenska v rýchlostnom biatlone a v pretekoch s hromadným štartom, ktoré sa uskutočnia na strelnici Šimáň v Predajnej. Budú vyvrcholením letnej sezóny. V banskobystrickom biatlonovom klube veria, že aj za pomoci sponzorov Lion Car Banská Bystrica a Altys Kremnička zopakujú podobné výkony.

Autor: (cb), Foto: (mp)