Naše HC ´05 posilnia Slovanisti Sersen a Skalický, odišiel Ťavoda

ŠPORT
0 /

V kádri hokejových ´baranov´ nastali v posledný možný prestupový deň ďalšie zmeny. Zo Slovana Bratislava k nám mieria dvaja slovenskí reprezentanti. Obranu vystuží Michal Sersen a útok Pavol Skalický.

Bratislavčania ukončili sezónu KHL, takže viacerí hráči ´belasých´ posilnia iné tímy a dohrajú sezónu v mužstvách, ktoré sa prebojujú do play-off, alebo budú bojovať o záchranu. Naše mužstvo posilnia zo Slovana dvaja rodáci z Gelnice. Skúsenejší 31-ročný bek Michal Sersen, ktorý má na konte takmer dvesto štartov v národnom drese a talentovaný 21-ročný útočník Pavol Skalický, ktorý odohral v slovenskej reprezentácii ak počítame aj mládežnícke kategórie viac ako štyridsať duelov. Pokým Sersen nastúpil v priebehu sezóny za našu Bystricu v dvoch stretnutiach a strelil jeden gól, tak Skalický v troch s bilanciou 1+2. Počítať môžeme aj s našim kmeňovým hokejistom, ktorý hrával v tejto sezóne v bratislavskom Slovane Mislavom Rosandičom.

Banskobystrické vedenie uvoľnilo zo služieb 26 ročného obrancu Jána Ťavodu. Otázne je, čo bude s Romanom Tománkom, s ktorým už v Trenčíne nepočítajú, pričom tam bol z nášho klubu na hosťovaní. Momentálne sa nachádza pod Urpínom. K brankárskej dvojici Bacashihua – Lawson sa pripojí Košarišťan. S mužstvom trénuje aj center Michal Handzuš.

Na oficiálnej facebookovej stránke HC ´05 sa píše:

„Vedenie HC ’05 využilo posledný prestupový deň na vystuženie kádra pred play-off. Michal Sersen a Pavol Skalický súhlasili s podmienkami, ktoré im boli ponúknuté a sezónu dohrajú v Banskej Bystrici. Zo Slovanu sa vracia aj Mislav Rosandič. Ján Ťavoda naopak ukončil pôsobenie v bystrickom drese. Sezónu dohrá v Žiline. Aj touto cestou sa mu chceme poďakovať za výkony, ktoré odviedol počas svojho pôsobenia pod Urpínom a prajeme mu veľa úspechov v ďalšom hokejovom aj osobnom živote.“

Káder Banskej Bystrice na koniec základnej časti a play-off by mal teda vyzerať nasledovne:

Brankári: Bacashihua, Lawson, Košarišťan
Obrancovia: Maione, Gründling, Sersen, Rosandič, Kubka, Mihálik, Sedlák, Wishart, Carlsson, Ďatelinka, Košecký
Útočníci: Hickmott, T. Surový, Buc, Kafka, Zigo, Higgs, Bortňák, Matoušek, Lamper, Belluš, Tamáši, Andrisík, Češík, Truchno, Róth, M. Lunter, Skalický, Handzuš

Autor: (bl), Foto: ilustračné