Naša UMB si zahrá play-off Európskej univerzitnej hokejovej ligy

ŠPORT
1 /

Hokejový tím Univerzity Mateja Bela hrajúci Európsku univerzitnú hokejovú ligu (EUHL) víťazstvom nad Diplomats Pressburg dohral minulý týždeň svoj posledný zápas základnej časti, v rámci ktorej sa umiestnil na 3. mieste.

 V tabuľke EUHL nastal obdobný scenár ako z minulého roka. Na prvom mieste je tím z UK Praha, nasleduje Paneuropa KINGS a o jeden bod za nimi tretie bystrické UMB. V týchto dňoch sa dohrávajú posledné dva zápasy základnej časti. Technika Praha vycestovala na trip, pričom prvý deň sa stretne s tímom DUKES Graz a na druhý deň pocestuje do Bratislavy na zápas proti Paneuropa KINGS.  Práve tieto stretnutia môžu byť kľúčové pre určenie súpera pre naše UMB.

V prípade, že Technika Praha oba zápasy vyhrá, budú to českí hokejisti, ktorí sa postavia proti UMB vo štvrťfinále play-off. V prípade čo len jednej remízy sa Technika Praha nezapojí do bojov o Sekeras trophy a zostane vo svojom prvom roku pôsobenia v EUHL pred bránami play-off. V taktom prípade bude čeliť banskobystrický univerzitný tím súperovi z posledného zápasu základnej časti Diplomats Pressburg.

V minulom ročníku sa nepodarilo UMB Banská Bystrica získať najvyššie ocenenie – Sekerash trophy, keď vo finále prehrali s Karlovou univerzitou v Prahe. Náš tím však už druhým rokom svojho pôsobenia v EUHL potvrdil, že patrí medzi lídrov súťaže a chce opäť bojovať o prestížnu trofej a titul majstra tejto prestížnej európskej univerzitnej súťaže.

UMB odohrá svoj domáci štvrťfinálový zápas play-off  už tento pondelok 21. marca o 18:30 hod. na zimnom štadióne v Banskej Bystrici. Opäť je v pláne veľkolepé odpálenie vyraďovacej časti svetelnou show a kapelou BROKEN RAIN. 

Všetky časti play-off v EUHL sa hrajú na 2 víťazné zápasy. Prvý duel sa hrá na ľade horšie postaveného tímu z dvojičky v tabuľke základnej časti. Druhý a prípadne tretí zápas sú už na ľade lepšie postaveného tímu a tieto duely sa hrajú dva dni po sebe.

Autor: (umb, jb), Foto: UMB