Na Štiavničkách podporili charitatívny projekt známi banskobystrickí futbalisti

ŠPORT
1 /

V športovej hale na banskobystrických Štiavničkách usporiadalo občianske združenie New Faces v spolupráci so Správou športových a telovýchovných zariadení mesta Banská Bystrica XV. ročník futbalového turnaja Miba-Štefan cup. Na turnaji sa predstavilo osem družstiev rozdelených do dvoch štvorčlenných skupín.

V deväť hodinovom maratóne stretnutí si postup medzi štyri najlepšie družstvá vybojovali Royal Brusno kúpele,New Faces,Stará Ponorka a Fit aréna. V súboji o tretie miesto zvíťazili hráči Starej Ponorky nad obhajcom minuloročného prvenstva Fit arénou na pokutové kopy v pomere 3:2. Vo finále sa stretli družstvá New Faces a Royal kúpele Brusno. V zápase jasne dominovali hráči Brusnianskych kúpelov, ktorí zvíťazili v pomere 4:0 a stali sa víťazmi turnaja. Za najlepšieho brankára turnaja bol vyhlásený Branislav Pindroch z družstva New Faces, najlepším strelcom sa stal Tomáš Ďubek a najlepším hráčom Róbert Dlhoš – obaja z Royal Brusno kúpele. Na turnaji sa predstavilo vyše osemdesiat hráčov, ktorí obliekajú futbalové dresy v družstvách prevažne nášho regiónu. Zo známych mien sme na turnaji videli Poljovku, Bažíka, Snitku, Tomáša Pančíka, Šovčíka, Jobka, Gašpara, Murína, Chomu, Cabana a hráčov futsalového družstva Miba.

Súčasťou turnaja bol i charitatívny zápas „Vyčarujme deťom úsmev“ medzi družstvami Športových kúzelníkov – za ktorých nastúpili Tomáš Ďubek /Liberec/, Jakub Považanec a Marek Hlinka /Dukla Praha/, Branislav Pindroch /Karviná/, Róbert Pich /Wroclaw/, kondičný tréner Roman Švantner /Kairat Almaty/ a trojnásobný majster sveta v thajskom boxe Vladimír Moravčík /Banská Bystrica/ a družstvom New Faces dres ktorého obliekli Michal Ďuriš /Mladá Boleslav/, Viktor Pečovský /Žilina/, Jakub Sylvestr /Norimberg/, Richard Zajac /Bielsko-Biala/, Peter Boroš /Banská Bystrica/ a Dominik Škubák /Brusno/. Pod dohľadom rozhodcovskej dvojice Šimko – Túma hráči oboch družstiev ukázali veľký kus svojho futbalového umenia, ktoré prítomní diváci ocenili častým potleskom. Stretnutie bohaté na góly sa skončilo nerozhodne 12:12. Góly za športových kúzelníkov strelili Pich 4, Ďubek, Švantner a Moravčík po 2, Považanec a Hlinka po 1. Za družstvo New Faces sa gólovo presadili Ďuriš 4, Sylvestr 3, Zajac a Boroš po 2 a Pečovský 1.

Okrem samotného športového majstrovstva prítomní hráči prispeli i do finančnej zbierky, do ktorej sa tohto roku zapojili i mnohí Banskobystričania formou videoprojekcie, Otvorili tak nielen svoje srdcia ale i peňaženky. Výsledná suma vyzbieraných peňazí predstavuje 4009 eur. Pod vedením predsedu OZ Vladimíra Ivana a dobrovoľných brigádnikov pod vedením Stanislava Blažíčka sa v letnom období tieto prostriedky pretavia do nového detského ihriska v športovej aréne New Faces v mestskom parku a vyčaria tak úsmevy na detských tvárach.

Autor: Jozef Ivan, Foto: New Faces