Na Kros beh Kordíky – Králiky aj s našimi baranmi

ŠPORT
0 /

Rivalita dvoch írečitých obcí v podhorí Kremnických vrchov tvorí kulisu terénnych bežeckých pretekov Kordíky – Králiky zvážnicami a inými chodníčkami tohto malebného regiónu. Veľká udalosť pre vyznávačov behu v prírode, veľká párty pre divákov s gulášom a žrebovaním o ceny sa blíži. Všetko to vypukne už túto sobotu – 26. júla. A to aj s našimi banskobystrickými hokejistami, ktorí vymenia korčule za bežeckú obuv.

Pre všetkých amatérskych i profesionálnych bežcov čaká v sobotu náročná technická trať s úctyhodným prevýšením a nová kategória – 25km Kordícky Extrém s výbehom na Skalku.

Kros beh Kordíky – Králiky píše už svoju druhú etapu, ide o veľkú udalosť pre vyznávačov behu v prírode. Spomínanej akcie sa zúčastní aj seniorské mužstvo HC ´05 Banská Bystrica a hokejisti sa aktívne zapoja do súťažných disciplín. Tých je niekoľko. Premiérovou disciplínou je štart 1. ročníka Kordíckeho Extrému, čo je náročný 26 km beh po hrebeni Kremnických vrchov cez Skalku a Tri Kríže. Hlavnou disciplínou bude Kros beh na 11,4 km a odštartuje sa aj Hobby beh na 4,2 km a Beh Chrústov pre najmenších o dĺžke 200 metrov.

Kordícky Extrém Beh na 26 120 metrov (26,12 km):

Ide o náročný okruh so štartom a cieľom pri OÚ Kordíky, vedie cez chatársku oblasť po stúpaní smerom na Ištvánku, ďalej po hrebeni Kremnických vrchov smerom na Skalku, pokračuje na Zlatú studňu, až na Tri Kríže 14 750m, kde je občerstvovacia stanica a zároveň kontrola pretekárov s časovým limitom 2:30! Teda účastník, ktorý neprebehne týmto úsekom do 11:00 hod., bude zastavený a v doprovode stiahnutý z trate k lyžiarskemu vleku na Králikoch a následne odvezený do miesta štartu pri OÚ Kordíky. Trať pokračuje zvážnicou na lyžiarsky vlek na Králikoch, kde sa pri strelnici pripája na trať hlavnej kategórie a pokračuje cez občerstvovaciu stanicu na 21 800m a 24 000m pri Hoteli Lesák a dobieha do cieľa stúpaním do obce Kordíky. Každý účastník musí mať so sebou min. 0,5l vody + výživu! Štart je o 8:30 hodine z OÚ Kordíky, kde je aj cieľ pretekov.

Beh Chrústov Beh na 200 metrov:

Ide o krátky úsek po asfaltovej ceste 100 m od štartu a späť. Beh pre najmenších športovcov štartuje o 9:30 hodine pri OÚ Kordíky, kde je aj cieľ. Organizátori umožnili bežať / kráčať najmenším v sprievode rodičov, je možné dieťa aj niesť a je možné štartovať každému.

Hlavný Kros beh Kordíky – Králiky 11 400 metrov (11,4 km):

Ide o malebný okruh so štartom a cieľom pri OÚ Kordíky, smerom po zvážnici do obce Králiky a späť. Terénom je poľná cesta, spevnený turistický chodník a lesná cesta. Štartuje sa 10:00 hodine z OU Kordíky, kde je aj cieľ.

Hobby beh Beh na 4 200 metrov (4,2km):

Ide krásny okruh s klesaním v prvej polovici až k Hotelu Lesák, kde je otočka a späť stúpanie do cieľa. Štart a cieľ je priamo pri OÚ Kordíky. Terénom je poľná cesta, spevnený turistický chodník a lesná cesta. Štartuje o 10:05 hodine.

Autor: (job), Foto: Zdroj: marathonbb.com