Mladí karatisti CMK Banská Bystrica najlepší na Slovensku

ŠPORT
0 /

Mladí Bystričania a Bystričanky v kimonách žiarili na Majstrovstvá SR detí a žiakov 2018  jednotlivcov, družstiev a karate agility v Košiciach. Banskobystrický klub CMK mal na šampionáte 19 najlepších zápasníkov v každej kategórii.

Naši najmladší bojovníci sa pripravovali na tento vrcholový turnaj prakticky celú sezónu a medaily sa očakávali v kategóriách kata, kumite aj agility. Prihlásilo sa až 49 klubov z celého Slovenska  krajiny s 536 zápasníkmi..

Zlatú medailu pre klub CMK a svoje mesto vybojoval Lukáš Rumanovský, ktorý sa stal najmladším majstrom Slovenska vo svojej kategórii, čo je  úžasný výkon.

V disciplíne agility získalo CMK Banská Bystrica 2 bronzové medaily, o ktoré sa zaslúžili Lucia Dvorská medzi 11 – ročnými a Laura Majdiaková o rok mladšia. V 17 štartoch  kategórie kumite, v ktorej je náš klub najlepší a mladých Bystričanov prezývajú „kumiťáci,  získali chlapci a dievčatá z CMK až 12 medailí, čo nedokázal žiaden iný klub na turnaji..

Skvelé výkony podali bronzoví Ján Chrenko a Liliana Malá, rovnako bronzová aj Laura Majdiaková. Do finále sa prebojovali Ivana Huťková, Oliver Žabka, Linda Klimentová a Lucia Dvorská a napokon získali striebornú medailu.

Disciplína kumite priniesla pre ŠK CMK Banská Bystrica 5 zlatých medailí vďaka Zoji Bobokovej, Šimonovi Gazdíkovi, Simone Šnírerovej a bratskej dvojici Miroslav a Martin Gašparovci.

„Kvôli týmto chvíľam sa oplatí makať, bojovať a nikdy sa nevzdať. Ďakujem všetkým deckám za neuveriteľné nasadenie a bojovnosť. Opäť ukázali, že sú skrátka top,“

zhodnotila úspech svojich zverencov trénerka Mária Černá.

Vďaka týmto výkonom na šampionáte sa ŠK CMK Banská Bystrica stal najúspešnejším klubom karate na Slovensku. 15 medailí síce nazbieral aj klub FARMEX Nitra, ale o prvenstve našich mladých karatistov rozhodol vyšší počet zlatých medailí.

IMG-548a3adb51b5bf669284e79a2fdd46fe-V

Autor: (dem), Foto: CMK BB