Mladí futbalisti Dukly na kvalitnom turnaji v Česku druhí

ŠPORT
3 /

V českých Želatoviciach sa uplynulý víkend konal futbalový turnaj detí do dvanásť rokov U12 za účasti 16-tich tímov. Z toho iba dva boli zo Slovenska. Zastúpenie mala aj naša banskobystrická Dukla a počínala si výborne. Potvrdila tak i opodstatnenosť dotácií mesta na mládežnícky futbal.

Mladé futbalové talenty spod Urpína skončili na trojdňovom turnaji na skvelom druhom mieste. Memoriál Ladislava Nemca a Viliama Zbořila v Želatoviciach má pritom bohatú históriu a je najlepšie obsadeným turnajom tejto vekovej kategórie v Českej republike. Koná sa už od roku 1993!

Dukla Banská Bystrica sa predstavila v základnej D – skupine, v ktorej triumfovala. Prehrala iba s 1. FC Viktorie Přerov 0:1, vyhrala nad FK Teplice 5:1TJ Valašské Meziříčí 6:0.

Vo štvrťfinálovej skupine opäť zaknihovali naši mladí futbalisti jednu prehru a dve výhry. Prehrali iba so Sigmou Olomouc 1:2, vyhrali však s 1. SK Prostějov 4:0 a s FK Baumit Jablonec 1:0. Skončili teda druhí.

V poslednom hracom dni naši banskobystrickí chlapci podľahli v rozhodujúcom dueli Sparte Praha 0:1, ale opätovne zdolali FK Teplice 3:2, takže napokon im to vynieslo celkové druhé miesto na turnaji. Navyše za najlepšieho brankára spomedzi všetkých účastníkov bol vyhlásený Adam Danko z FK Dukla Banská Bystrica. V poslednom finálovom zápase zo Spartou Praha bol faulovaný a zranený náš obranca Patrik Reptiš, ktorý s nalomenou vretennou kosťou na ľavej ruke zápas ešte do konca odohral. Aj to si zaslúži obrovský obdiv.

Konečné poradie:

1. AC Sparta Praha
2. FK Dukla Banská Bystrica
3. SK Sigma Olomouc
4. FK Teplice
5. Bohemians 1905
6. MFK Frýdek Místek
7. FK Baumit Jablonec
8. 1.SK Prostějov
9. MFK Vítkovice
10. MŠK Fomat Martin
11. FC Želatovice
12. 1.FC Viktorie Přerov
13. FC Fastav Zlín
14. FC Kozlovice
15. TJ Valašské Meziříčí
16. FK SAN-JV Šumperk

Autor: (job), Foto: (rpt)