Medzibrod nezvládol šláger s Poltárom, prehralo i Jupie, výhry Seliec a Priechodu

ŠPORT
0 /

V utorok ôsmeho mája boli na programe dve jarné dohrávky štvrtej futbalovej ligy skupiny juh a dve dohrávky piatej futbalovej ligy skupiny C. Najväčším lákadlom bol duel v Medzibrode, kam zavítal Poltár. Súboj prvého mužstva s druhým sa však skončil jednoznačnou výhrou hostí. V Badíne sklamalo naše Jupie, ktoré prehralo 0:3 s Tisovcom. Dohrávky piatej ligy nás však potešili, pretože Selce jasne vyhrali v Krupine a posledný Priechod nedal šancu doma Sáse, naložil jej päť gólov, pričom neinkasoval.

IV. LIGA

Šláger utorňajších dohrávok štvrtej ligy sa hral v Medzibrode, kde tamojší vedúci celok súťaže hostil druhý Poltár. V prvom polčase videli diváci šance na oboch stranách, ale kombinačnejší boli hostia a dali aj dôležité góly. Prvý po tom, čo brankár vykopával nebezpečnú centrovanú loptu, ale k nej sa dostal Marcinek a otvoril už v štrnástej minúte skóre. Uplynula iba minúta a Poltáru vyšla rýchla akcia, po peknej kolmej prihrávke sa presadil v úniku Filip – 0:2. Domácemu tímu sa nedarilo v útočnej fáze, hlavne v koncovke, po zmene strán musel viac otvoriť hru, no v 51. minúte opäť pykal. Centrovaná lopta putovala pred bránku a v skrumáži uspel Kamas – 0:3. Iskierku nádeje vykresal v 55. minúte Vančo. Po rohovom kope sa k nemu dostala odrazená lopta a upratal ju dobrým streleckým pokusom v šestnástke medzi žrde – 1:3. Následne sa Medzibrod tlačil do bránky súpera, mal aj nebezpečné štandardky, no obrana hostí pracovala na jednotku a hneď ako to bolo možné, vyrážali Poltárčania do protiútokov. Po jednom z nich Marcinek trafil do brvna, ale mrzieť ho to nemuselo, pretože v 87. minúte ťažil z dobrej kombinačnej práce Filipa a rozvlnil sieť za brankárom Petríkom – 1:4. Prehru mohol v závere zmierniť domáci Haviar, no vo vyloženej šanci tesne minul ľavú žrď Párišovej svätyne. Napriek prehre si Medzibrod drží líderskú pozíciu v štvrtej lige. Z tohto duelu je aj naša fotogaléria.

TJ Sokol Medzibrod – TJ Sklotatran Poltár 1:4 (0:2)

Góly: 55. Vančo – 14. a 87. Marcinek, 15. Filip, 51. Kamas. Rozhodoval: Šlapka. ŽK: Bobok, Selecký, Pipich, Belluš, Majerník – Hornyák, Výlupok, Mokrý. Diváci: 300.

(bl)

Naše Jupie privítalo v Badíne Tisovec a zápas sa začal v opatrnom tempe. Domáci držali loptu, hostia prehusťovali stred a snažili sa dostať do šance loptami za obranu. V šiestej minúte prešiel jemný nákop, do dobrej príležitosti sa dostal Masár a krížnou strelou popri brankárovi Jančiarovi poslal svoj tím do vedenia – 0:1. Hráči nášho FŠMH ostali zaskočení a nedarilo sa im dostať do tempa. Tisovčania hrozili z protiútokov. Po jednom z nich sa dostal do šance opäť Masár, snažil sa oblúčikom nachytať Jančiara, ale ten bol pozorný. Po približne 25 minútach hry sa o slovo prihlásili aj Badínčania. Konder vnikol do šestnástky, poslal na Hanáka spätnú prihrávku, ale jeho zakončenie mierilo vedľa bránky. Obraz hry sa znova ustálil a hralo sa prevažne na polovici hostí, ktorí z viacerých náznakov gólovej príležitosti nedokázali vyťažiť vyloženú šancu. Do šatní sa šlo za stavu 0:1. Od začiatku druhého polčasu sa Jupie snažilo o rýchly vyrovnávajúci gól, ktorý ale neprichádzal. S doslova zúfalými pokusmi preniknúť do šance si obrana hostí zakaždým bez problémov poradila. Okolo 65. minúty sa dostal do dobrej pozície Hanák, ale trafil len ležiaceho Draka. Viac vyložených príležitostí neprišlo. Hostia trestali v poslednej desaťminútovke. Masár najprv po samostatnom úniku na dvakrát dopravil loptu do siete – 0:2. Posledný klinec do rakvy pribil Halaj v 90-tej minúte po hrubej chybe Ďuriša. Stopér domácich neodkopol dlhý nákop, odrazenú loptu si prebral už spomínaný záložník Tisovca, obišiel všetko čo mu stálo v ceste a do prázdnej bránky upravil na konečných 0:3.

Jupie FŠMH Badín-Podlavice – MŠK Tisovec 0:3 (0:1)

Góly: 6. a 80. Masár, 90. Halaj. Rozhodoval: Dodok. ŽK: Veselovský (Jupie). Diváci: 60.

(rj)

stredu 9. mája sa predstaví v dohrávke doma aj Šalková, pod umelým osvetlením o 19.00 hodine hostí Čierny Balog. Riadne 21. kolo má na programe v sobotu 12. mája o 19.00 hodine duel Šalkovej s Vinicou.  O deň neskôr, teda v nedeľu 13. mája vo Veľkom Krtíši o 16.30 hodine hrajú Rakytovce, v Tisovci sa predstaví Medzibrod a v Badíne Jupie hostí Revúcu.

Poradie:

1. Medzibrod 41b, 2. Poltár 40b, 3. S. Ďarmoty 37b, 4. Tisovec 34b, 5. Šalková 34b*, 6. Č. Balog 32b*, 7. Tornaľa 31b, 8. Pliešovce 30b, 9. Jupie 26b, 10. Hriňová 24b, 11. Rakytovce 21b, 12. Revúca 19b, 13. Vinica 15b, 14. V. Krtíš 11b.

* – mužstvá majú jeden zápas k dobru

V. LIGA

Posledný Priechod privítal doma v dohrávke 15. kola nováčika a predposlednú Sásu. Pre obe mužstvá bolo trojbodovou motiváciou preskočiť svojho súpera. Aj preto od úvodných minút bol k videniu zaujímavý zápas s množstvom pekných akcií a prelievaní šancí zo strany na stranu. Už v prvej 20-minútovke mohli domáci otvoriť skóre hneď štyrikrát. Ako prvý Štulajter mieril tesne vedľa, následne Hejčík nešťastne miesto zakončenia volil prihrávku do strany, do tretice Hejčíka v hlavičkovom zakončení vychytal brankár Herold a aj šancu opäť Štulajterovi zneškodnil dobre chytajúci gólman hostí. Pohrozila aj Sása, najnebezpečnejší bol Chrenovský, jeho dvom zakončeniam chýbali len potrebné centimetre a tretí azda najlepší pokus mu z uhla zneškodnil pohotovou nohou Vesel. Na opačne strane mohla pridať svoj premiérový zásah defenzívna stálica Priechodu Milan Slobodník, jeho hlavičku po rohovom kope Rakytu však aj s prispením šťastia vyrazil Herold na žrď. V 34. minúte sa už ale Priechod dočkal. Na rohový kop ideálne naskočil iný stopér Filip Vajda a hlavou rozvlnil sieť – 1:0. V druhom polčase to už bolo s efektivitou Priechodu o niečo lepšie. Po uplynutí hodiny hry skvele vybojoval loptu dobre hrajúci bek Ľuptovčiak, posunul ju Kubátovi a ten aj s prispením teču hosťujúceho obrancu prekonal brankára – 2:0. V 70. minúte ofenzívu ešte viac oživil krídelník Peter Šulaj a v priebehu štyroch minút predviedol dve pohotové zakončenia útočník Martin Štulajter na svoje dva góly. Mohol to byť rovno aj hetrik, no zoči-voči Heroldovi mieril tesne vedľa. V závere zápasu ešte po Mořinglovom nadýchanom centri zatĺkol piaty klinec do rakvy Sásy svojím premiérovým gólom netradične nohou stopér Milan Slobodník..

OFK 1950 Priechod – OŠK Sása 5:0 (1:0)

Góly: 32. F. Vajda, 61. Kubát, 74. a 78. Štulajter, 84. M. Slobodník. Rozhodoval: Danyi. ŽK: Mořingl, Klačan – Drieňovský, Chrenovský. Diváci: 80.

(ah)

Selce odohrali dobrý zápas v Krupine, keď im dokonale vyšiel prvý polčas. Do vedenia náš celok dostal dvoma gólmi Ján Smatana, konkrétne v 9-tej a 19-tej minúte. Domáci museli teda viac otvoriť hru a v 35. minúte inkasovali aj tretí gól, presadil sa Číž. Po zmene strán sa podarilo Krupinčanom znížiť zásluhou Rericha, ale dráma sa nekonala, pretože snahu súpera umlčal štvrtým zásahom v drese Seliec v 76. minúte útočník Koctúr.

MFK Strojár Krupina – ŠK Selce 1:4 (0:3)

Góly: 58. Rerich – 9. a 18. Smatana, 35. Číž, 76. Koctúr . Rozhodoval: Náther. ŽK: Ližbetin – Matúš Mesík, Radoš. Diváci: 50.

Najbližšie sa hrá 21. kolo v nedeľu 13. mája o 16.30 hodine, kedy Selce hostia vedúcich Hrochoťanov, doma sa predstaví aj Sásová, jej súperom bude Ladomerská Vieska, Jakub odohrá duel v Bacúchu a Priechod sa pokúsi bodovať v Krupine.

Poradie:

1. Hrochoť 43b, 2. Kováčová 42b, 3. Lovča 38b, 4. Jakub 35b, 5. Sásová 33b, 6. Lieskovec 30b, 7. Bacúch 29b, 8. Ladomerská Vieska 28b, 9. Selce 28b, 10. D. Niva 23b, 11. Štiav. Bane 22b, 12. Krupina 21b, 13. Sása 9b, 14. Priechod 8b.

Autor: (bl, rj, ah), Foto: (bl) zo zápasu Medzibrod - Poltár