Medzibrod i Jupie vyhrali na nulu, v 5. lige Hrochoť zaskočila Šalkovú

ŠPORT
1 /

Cez víkend sa hralo 5. kolo aktuálnej jesennej časti sezóny v súťažiach riadených Stredoslovenským futbalovým zväzom a my môžeme opäť konštatovať, že Medzibrod v štvrtej lige zatiaľ stále neinkasoval žiadny gól. Doslova šokuje súperov a vedie tabuľku. Schuti si zastrieľali futbalisti Jupie v Badíne, kde zdolali posledný Divín 9:0! V piatej lige v derby zápasoch uspeli Rakytovce s Brusnom a prekvapujúco aj Hrochoť so Šalkovou. Vyhrala i Sásová s Priechodom, nováčik zo Seliec prehral doma s Lovčou.

IV. LIGA

V štvrtej lige juh dominuje prekvapujúco nováčik súťaže Medzibrod. Tentoraz hostil doma tretiu Hriňovú a nedal súperovi žiadnu šancu. V prvom polčase sa postaral o vedenie v štrnástej minúte Martin Bobok, takže na prestávku sa išlo za stavu 1:0. Po zmene strán domáci pridali ešte ďalšie dva presné zásahy. Po hodine hry sa presadil Ivan Pipich a o tri minúty po tomto góle pridal tretí Juraj Samuelčík. Hostia sa nezmohli na odpoveď, Medzibrodčania mali duel pevne v rukách a zaslúžene si pripísali tri body. Navyše v piatich zápasoch nenašiel žiadny doterajší súper na náš celok z bystrického okresu recept. Skóre je impozantné – 19:0! Škoda iba bezgólovej remízy v štvrtom kole v Poltári. Napriek tomu Medzibrod vedie tabuľku s trinástimi bodmi pred druhým Fiľakovom, ktoré má bodov dvanásť, avšak jeden zápas k dobru.

TJ Sokol Medzibrod – MFK Spartak Hriňová 3:0 (1:0)

Góly: 14. Bobok, 68. Pipich, 71. Samuelčík. Rozhodoval: Botka. ŽK: Belluš – Mičuda. Diváci: 400.

Súpiska Medzibrodu: Petrík – Belluš, Belko, Rajčok, Pet. Haviar, Samuelčík (81. Pav. Haviar), Bobok, Lupták, Klinec (72. Sojak), Vančo, Pipich (85. Lazár)

Jupie Podlavice Badín doma doslova zhltlo súpera z Divína, ktorý sa nestačil diviť koľko gólov pribúda v jeho sieti. Hostia prišli v oklieštenej zostave iba s jedným náhradníkom do poľa a na ihrisku v Badíne neukázali takmer nič. Domáci dominovali a urobili si zo súpera strelnicu. Prvý polčas ešte nenasvedčoval tomu, že by sa mal zrodiť vysoký výsledok. Skóre otvoril v ôsmej minúte Martin Ulehla a po polhodine zvýšil vedenie na 2:0 z pokutového kopu Adam Hroš. V druhom polčase však nastal gólový uragán. Tretí gól dal hneď po zmene strán Juraj Veselovský a pridal i štvrtý v 51. minúte. O päť minút neskôr bolo už 5:0 po presnom zásahu Kamila Boháčika a pár sekúnd na to sa ešte presadil Michal Konder. Tréner Jupie teda vystriedal brankára, príležitosť dostal Koválik a ten taktiež neinkasoval, pretože koncert domácich pokračoval ďalej. Na 7:0 zvýšil v šesťdesiatej minúte Oliver Ďurta, ôsmy gól zariadil v 85. minúte Adam Hroš a strelecký účet zápasu uzavrel v poslednej minúte striedajúci Martin Sanitra. Hralo sa slušne, bez kariet.

Jupie Podlavice Badín – FC Slovan Divín 9:0 (2:0)

Góly: 8. Ulehla, 34. a 85. Hroš (prvý z 11m), 46. a 51. Veselovský, 56. Boháčik, 56. Konder, 60. Ďurta, 85. Hroš, 90. Sanitra. Rozhodoval: Urda. ŽK: bez kariet. Diváci: 200.

Súpiska Jupie: Škubák (57. Koválik) – Hroš, Ulehla, Baláž (59. Javorčík), Konder (64. Martin Sanitra), Ďuriš, Ďurta, Boháčik, Valach, Veselovský, Plško.

Ostatné výsledky: Pliešovce – Fiľakovo 0:2, Málinec – Poltár 1:6, V. Krtíš – Revúca 0:3, Zvolen B – Kováčová 4:0, Slov. Ďarmoty – Vinica 6:0.

Najbližšie sa predstavia obaja naši zástupcovia na ihriskách súperov, konkrétne v nedeľu 6. septembra o 15.30 hodine. Medzibrod cestuje do Pliešoviec a podlavicko-badínske Jupie odohrá zápas v Poltári.

Poradie:

  1. 1. Medzibrod 13b (19:0), 2. Fiľakovo 12b (8:0 + jeden zápas k dobru), 3. Jupie Podlavice Badín 10b (16:3), 4. Slovenské Ďarmoty 10b (14:5), 5. Revúca 10b (13:5), 6. Zvolen B 10b (12:4), 7. Hriňová 9b, 8. Vinica 6b, 9. Poltár 5b, 10. Kováčová 4b, 11. Pliešovce 4b, 12. Málinec 1b, 13. V. Krtíš 1b, 14. Divín 1b.

V. LIGA

Šláger piatej ligy skupiny C sa hral v Hrochoti. Pricestovala tam Šalková, ktorá bola na čele tabuľky. Domáci sa na súpera dobre prichystali a vytiahli dvojgólového strelca Jána Styka, ktorý im napokon zariadil víťazstvo. Najprv sa presadil v 21. minúte a vďaka jeho zásahu sa skončil prvý polčas 1:0. Po prestávke sa očakávala ofenzíva hostí, no umlčal ju už po troch minútach opäť Ján Styk. Dvojgólové vedenie Hrochoťanov bolo napokon postačujúce, pretože Šalkovčania dokázali iba znížiť Lukášom Palovičom v 60-tej minúte. Vyrovnať sa im nepodarilo, hoci príležitosť na to mali. Náš celok z okrajovej časti Banskej Bystrice tak prišiel o líderskú pozíciu v súťaži. Na zápas vycestoval v oklieštenej zostave iba s dvoma náhradníkmi do poľa, napriek tomu striedal iba raz, aj to vynútene po pol hodine hry, keď za Ľuptovčiaka prišiel na ihrisko Roško.

ŠK Hrochoť – FK Šalková 2:1 (1:0)

Góly: 21. a 48. Styk – 60. Palovič. Rozhodoval: Melich. ŽK: Maľa, Poničan – Mikulec, Bursa, Pet. Dobrík. Diváci: 350.

Rakytovce privítali už v sobotu doma Brusno a mali svoj deň. V 7. minúte Turčan našiel Murína, ten sklepol loptu Danielovi Schmidtmayerovi a jeho strela skončila v sieti – 1:0. V 11. minúte to skúšal technicky Turčan, ale ´oblúčik´ pristál len na brvne. V 13. minúte najskôr strelu Černíka hosťujúci Kajda vyrazil, lopta sa však dostala k Danielovi Schmidtmayerovi a ten strelou od žrde upravil už na 2:0. V 17. minúte po centri Turčana domácemu Murínovi chýbal krok aby na loptu dosiahol. Potom Fojtík dlhým pasom našiel Turčana, no ten tesne minul bránku hostí. V 29. minúte Rakytovce už viedli o tri góly, keď sa presnou strelou presadil Peter Murín. V 42. minúte mohlo byť aj 4:0, ak by Turčan mieril medzi žrde. Po zmene strán sa žiadny obrat nekonal. Naopak domáci predsa len pridali štvrtý gól a to už v 49. minúte po ukážkovej akcii. Začala sa po osi Daniel Kohút – Peter Murín – Daniel Schmidtmayer a posledne menovaný nemal problém zavŕšiť hetrik. V 58. minúte to skúšal opäť Turčan, tentoraz podržal Brusno gólman Kajda. Po hodine hry sa do lopty oprel Schmidtmayer a jeho pokus skončil na ľavej žrdi hosťujúcej brány! V 82. minúte spoza šestnástky zakončoval razantne Kohút, no brankár hostí vytlačil loptu na roh. V závere ešte center Podkonického našiel Murína, ktorý mieril vedľa.

FK Rakytovce – FK 34 Brusno-Ondrej 4:0 (3:0)

Góly: 7., 13. a 49. Schmidtmayer, 29. Murín. Rozhodoval: Rendla. ŽK: bez kariet. Diváci: 120.

Tretie okresné derby sa hralo v Sásovej, ktorá privítala Priechod. Prvú štvrťhodinu sa hralo na oboch stranách bez vyloženej šance. Do vedenia išli napokon domáci v 16. minúte, zle odvrátenú loptu umiestnil krížnou strelou do siete kapitán Andrej Dubovický. Po tomto góle sa strelci odmlčali. Do prestávky to bol nezáživný futbal, väčšie príležitosti mali hostia, no na gólmana Butáša nevyzreli Debnár ani Chrobák. Po zmene strán sa Priechodčania snažili vyrovnať, ale ich tlak bol letargický a finálna fáza žalostná. Dobre chytal aj sásovský brankár, ktorý likvidoval šance po strelách Chrobáka a Čabalu. V závere, keď už hostia hrali vabank, sa predsa len skóre menilo. Na 2:0 zvýšil efektným lobom v 84-tej minúte striedajúci Róbert Dočkal a bodku za stretnutím dal o dve minúty neskôr po rohovom kope hlavičkou Marek Jobko. Domáci predovšetkým vyškolili súpera z efektivity.

ŠK Sásová – OFK 1950 Priechod 3:0 (1:0)

Góly: 16. Dubovický, 84. Dočkal, 86. Jobko. Rozhodoval: Petrinec. ŽK: Marko, Tkáč – Čabala . Diváci: 100.

Zápas dvoch nováčikov sa hral v Selciach, kde hostili Lovču. Domáci začali dobre. Ujali sa vedenia už v štvrtej minúte po koncovke Karola Rakytu. Hostia však odpovedali ešte do prestávky. V 41-ej minúte vyrovnal Matej Rapčan. Tento hráč sa presadil aj po zmene strán, svoj tím dostal do vedenia v 58. minúte. Náš celok z bystrického okresu sa snažil vyrovnať, ale umlčal ho tretím gólom Radoslav Urgela v 78. minúte. Selciam sa v piatej lige nedarí, sú na poslednom mieste s jedným bodom.

ŠK Selce – TJ Lovča 1:3 (1:1)

Góly: 4. Rakyta – 41. a 58. Rapčan, 78. Urgela. Rozhodoval: Hromádka. ŽK: Páleník, Urgela (obaja Lovča). Diváci: 150.

Ostatné výsledky: Lieskovec – Štiavnické Bane 1:2, Braväcovo – Repište 2:8, Č. Balog – H. Nemce 2:3.

V šiestom kole v sobotu 5. septembra privíta Šalková o 19.00 hodine Hontianske Nemce. V nedeľu 6. septembra už o 15.30 hodine Brusno hostí Čierny Balog, Priechodčania si zmerajú doma sily so Selcami, Hrochoť s Braväcovom a Sásová cestuje na pôdu lídra do Štiavnických Baní.

Poradie:

  1. 1. Štiavnické Bane 11b, 2. Hontianske Nemce 11b, 3. Šalková 10b, 4. Brusno-Ondrej 10b, 5. Lovča 9b, 6. Hrochoť 9b, 7. Rakytovce 9b, 8. Repište 7b, 9. Sásová 6b, 10. Lieskovec 5b, 11. Braväcovo 4b, 12. Č. Balog 3b, 13. Priechod 1b, 14. Selce 1b.

Autor: (cb), Foto: ilustračné