Marek Hamšík myslí na finále Európskej ligy UEFA

ŠPORT
0 /

Už dnes večer môže SSC Neapol v odvetnom štvrťfinálovom dueli EL UEFA s Wolsburgom rozhodnúť o postupe do prestížneho semifinále tohto pohára. Ústrednou postavou je samozrejme banskobystrický futbalista Marek Hamšík, ktorý sa na pôde nemeckého súpera postaral o dva góly a víťazstvo 4:1.

Kapitán talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Marek Hamšík požaduje od svojich spoluhráčov v dnešnom večernom zápase maximálnu koncentráciu. Pre portál Corriere dello Sport uviedol:

„Vieme, že sme prvý zápas vo Wolsburgu zvládli dobre, ale musíme si dávať pozor aj v odvete, hlavne na obranu. Cieľom je finále, to je však ešte ďaleko. Nesmieme lietať v oblakoch.“

Neapol sa vezie na trojzápasovej víťaznej vlne. Porazil nielen Wolsburg, ale v talianskej lige výsledkami 3:0 aj Fiorentinu a Cagliari. Pred týmito duelmi zaviedol majiteľ SSC Aurelio De Laurentiis tréningový kemp a pobyt v hoteli. Do svojich domovov sa vrátili hráči až tento utorok po tom, čo spomínaný šéf klubu uzavrel dohodu so zástupcom kabíny Christianom Maggiom o profesionálnom plnení povinností. Hamšík k tejto situácii pre corrieredellosport.it povedal:

„Aj bez tohto všetkého môžu veci fungovať správne tak ako v minulej sezóne. Niečo sa však zmenilo, najmä v ostatných dvoch dueloch, v nich sme boli excelentní. Počas ročníka nemôžete odohrať 60 dokonalých zápasov, ale musíte sa snažiť, aby ich bolo čo najviac. Pokiaľ by sme si mysleli, že sme sa až nesmierne zlepšili, zaslúžili by sme si ďalších desať dní kempu. Ja som tu už osem rokov, vždy sa snažím odviesť maximum, bez ohľadu na góly a asistencie. Vyhrať Európsku ligu by bolo pre mňa cťou!“

Na to aby Marek Hamšík zdvihol trofej Európskej ligy UEFA musí zdolať ešte dve, respektíve tri prekážky. Tou prvou je zvládnuť dnešnú štvrťfinálovú odvetu s Wolsburgom a neprehrať 0:4 či 1:5. Druhá spočinie v semifinálovom súperovi a treťou by už bolo samotné finále. Neapolu patrí v talianskej Serii A 4. miesto, keď stále bojuje o druhú priečku, na ktorú stráca len päť bodov.

Autor: (job), Foto: Zdroj eurosport.com