Marek Hamšík je na predaj, tréner Benítez to však popiera

ŠPORT
0 /

Osud odchovanca banskobystrického futbalu a kapitána našej reprezentácie Mareka Hamšíka je v Neapole nejasný. Tréner Rafael Benítez mu má totiž problém nájsť miesto v zostave. A tak sa čoraz častejšie skloňuje jeho prestup do iného klubu. Najväčší záujem je z Anglicka.

Marek Hamšík by mohol zmeniť klubový taliansky dres už počas najbližšieho prestupového obdobia. Neprežíva totiž práve najlepšiu sezónu. Tréner Neapolu Rafael Benítez ho nevyužíva tak často ako jeho predchodca. O banskobystrického stredopoliara je v Európe veľký záujem. Talianske médiá tvrdia, že Neapolčania sa už nebudú brániť jeho predaju. Ešte pred rokom bol pre klub nepredajný.

Súčasná prestupová cena Hamšíka sa pohybuje na úrovni 36 až 40 miliónov eur. Vo svojom strede by nášho futbalistu radi videli hlavne dva tímy z Premier League – FC Chelsea a Manchester United. Marek je však v pravidelnom kontakte aj s bývalým trénerom Walterom Mazzarrim a nie je vylúčené, že by za išiel za ním do Interu Miláno. V hre je ešte aj Juventus Turín.

Odchovanec podlavického Juppie je v súčasnosti posledným z tria veľkých hráčov, ktorý zostáva v Neapole. Tamojší SSC už opustili Lavezzi i Cavani, obaja sú momentálne vo francúzskom tíme Paríž Saint-Germain. Hamšík prišiel do talianskeho mužstva v roku 2007 a momentálne má s ním zmluvu do roku 2018. V tomto ročníku sa mu strelecky darí najmenej, dal šesť gólov v 35 zápasoch. Od svojho príchodu až doteraz zaznamenal v každom ročníku dvojciferný počet presných zásahov. Naposledy sa úradujúci slovenský futbalista roka presadil ešte vlani druhého novembra proti Catanii.

Informácie zverejnil weby Corriere dello Sport, Calcio Mercato, Eurosport Italy a Napoli Soccer a znepokojili aj samotného španielskeho trénera. Ten ich preto v piatok zmietol zo stola. Marek dnes nie je na predaj,“ povedal 51-ročný Benítez novinárom.

Posledný ligový zápas s Laziom Rím presedel Hamšík na lavičke, či nastúpi na ihrisku v Udinese, tréner neprezradil. „Marek je dôležitý hráč pre Neapol. Bol dva mesiace zranený, čo ho trochu pribrzdilo, ale je pevnou súčasťou nášho tímu. Opakujem, že neuvažujeme nad jeho predajom,“ dodal Rafael Benítez, ktorý sa v Udinese musí zaobísť bez zraneného argentínskeho útočníka Gonzala Higuaina.

Zdroj: Bystricoviny.sk