Marek Hamšík chce s Neapolom v Prahe pokoriť tamojšiu Spartu

ŠPORT
0 /

Futbalisti talianskeho Neapolu s kapitánom Marekom Hamšíkom sa pokúsia už vo štvrtok prebojovať do jarnej vyraďovacej fázy Európskej ligy. V Prahe nastúpia v zápase I-skupiny proti Sparte. Ak vyhrajú či remizujú, postup do šestnásťfinále majú istý.

Futbalová matematika hovorí v prospech SSC Neapol a pražskej Sparty jasnou rečou. Domácich „rudých“ kvalifikuje do jarných bojov výhra v kombinácii s prvým bodom bratislavského Slovana v I-skupine. Ak Slovan zvíťazí, Sparte postačí aj remíza. Ak Neapol v Prahe vyhrá alebo remizuje, postúpi do jarných bojov bez akýchkoľvek debát. Víťazstvo Slovana nad Young Boys posunie Neapol do ďalšej fázy bez ohľadu na výsledok z Letnej.

Banskobystričan Marek Hamšík zavíta na pražskú Letnú štvrtý raz. Prvýkrát sa na štadióne Sparty objavil ako pätnásťročný v roku 2002 počas krátkej skúšky. V novembri 2007 i apríli 2009 tu nastúpil v drese slovenskej reprezentácie. Pamätný je najmä druhý duel, ktorý vtedajší tím Vladimíra Weissa vyhral 2:1 a urobil dôležitý krok k postupu na svetový šampionát 2010 do JAR. Na osobnom webe odchovanec Jupie Podlavice pred duelom v Prahe uviedol:

„Nebol by som proti, keby sa aj vo štvrtok večer zopakoval výsledok z apríla 2009. Bude to veľmi ťažký duel. Stretnú sa tímy, ktoré spolu s Bernom bojujú o postup zo skupiny. Sparta má kvalitné mužstvo, čo dokazuje v Európskej lige ako aj v českej súťaži. Naším cieľom je postup zo skupiny z prvého miesta. Preto do Prahy cestujeme po tri body.“

Český majster v Európskej lige pred vlastnými divákmi nerozdáva body. Aj pre Spartu ide o dôležitý duel, ktorý bude pravdepodobne prebiehať pred vypredanou Generali arénou. Pre web Sport.cz sa Hamšík vyjadril k súperovi nasledovne:

„Urobíme maximum, aby nás Sparta ničím nezaskočila. Pochopiteľne bude mať doma veľkú podporu fanúšikov. Na Letnej veľmi body nerozdávajú. Od Sparty očakávam ofenzívny futbal. Myslím si, že by to mohol byť dobrý zápas aj pre divákov.“

Neapolčania sú momentálne na treťom mieste v talianskej Serii A. V I-skupine Európskej ligy UEFA im patrí druhá priečka s deviatimi bodmi, keď Hamšíkovci majú iba horšie skóre v porovnaní s vedúcou Spartou. Tretí je švajčiarsky Bern s trojbodovou stratou na prvé dve postupové priečky.

Autor: (cb), Foto: Zdroj soccerwallpaper.mackafe.com