Marek Bartánus predĺžil zmluvu s HC ´05 iClinic Banská Bystrica

ŠPORT
0 /

To čo sa už predbežne avizovalo, sa stalo v utorok 12. júna skutočnosťou. Vedenie HC ´05 iClinic predĺžilo zmluvu so skúseným 31-ročným útočníkom Marekom Bartánusom. Informuje o tom oficiálny web ´baranov´.

Bartánus prišiel pod Urpín vlani pred rokom a zaradil sa k oporám nášho mužstva. Hlavne počas neprítomnosti kapitána Tomáša Surového. V základnej časti odohral za Banskú Bystricu 48 zápasov, v ktorých strelil pätnásť gólov a zaznamenal štrnásť asistencií. V play-off si na svoje konto pripísal ďalších 14 duelov s bilanciou päť gólov a dve asistencie. Tréner Vladimír Országh využíval Mareka aj v oslabeniach, tento náš hokejista často blokoval množstvo striel súpera, aj preto si vo finálovej sérii s Duklou Trenčín privodil zranenie ruky a nemohol tak pomôcť tímu v posledných dvoch dueloch sezóny. Navyše ho čakala zložitejšia operácia.

Po podpise zmluvy sa Marek Bartánus pre oficiálnu stránku HC ´05 vyjadril nasledovne:

 „Som veľmi šťastný, že naša spolupráca pokračuje aj na ďalší rok. Pevne verím, že sa dám čo najrýchlejšie dokopy a som plný očakávaní, čo nám nasledujúca sezóna prinesie. Na jednej strane som trochu smutný, že kvôli zraneniu nestihnem Ligu majstrov, ale naopak sa teším na nových chlapcov. Verím, že tá partia bude taká istá a rovnako dobrá ako minulý rok a že budeme opäť pozerať po tých najvyšších cieľoch. Verím, že spoločnou prácou by sme titul mohli znova dosiahnuť, ale je veľmi skoro o niečom takom hovoriť.“

Bartánus je rodákom z Liptovského Mikuláša. S hokejom začínal práve tam, následne prešiel ešte v dorasteneckej kategórii do Košíc, odkiaľ sa v roku 2005 na dva roky presunul do Kanady, kde nastupoval za Owen Sound Attack. Taktiež sa zúčastnil MS U18 a dvoch MSJ. V roku 2007 sa vrátil na Slovensko do Košíc. Na Slovensku hral aj v Poprade, Trebišove, Liptovskom Mikuláši, Skalici, Piešťanoch či v Slovane Bratislava. Jednu sezónu nastupoval za pražskú Spartu. V sezóne 2013/14 pôsobil vo švajčiarskom HC Ajoie, avšak vrátil sa naspäť do Košíc, kde strávi ďalšie tri sezóny. Až štyrikrát získal na Slovensku majstrovský titul. Okrem toho posledného s HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa tak stalo so Slovanom Bratislava (2012) a Košicami (2013, 2014). V seniorskom národnom tíme odohral 32 stretnutí, zúčastnil sa i MS 2016. Informuje web ´baranov´.

Autor: (job), Foto: Zdroj HC´05 + ilustračné