Líder zo Seliec naložil Lieskovcu, vyhrala i Sásová, Jakub deklasoval Priechod

V. LIGA
0 /

V piatej futbalovej lige skupine C sa v jedenástom kole darilo štyrom našim mužstvám. Vedúce Selce si poradili s Lieskovcom po výsledku 6:2, Sásová vyhrala s Krupinou a v okresnom derby Jakub rozstrieľal Priechod (6:0!). Hrochoťania si odviezli cenný bod z Hliníka nad Hronom.

Selce sa postarali o štvrtú výhru v rade. Na domácom ihrisku v sobotu hostili Lieskovec a v prvom polčase to veru nevyzeralo na jasnú výhru nášho mužstva. Na gól Koctúra z jedenástej minúty odpovedal v dvadsiatej Kadeřábek. V závere polčasu sa presadil kanonier nášho tímu Kurta, no do šatní sa išlo na prestávku napokon za nerozhodného stavu, pretože v 44. minúte vyrovnal Vrana. V druhom polčase sa zápas zlomil až po hodine hry. Dôležitý a napokon aj víťazný zásah Seliec zariadil Trnka. Hostia teda museli otvoriť hru a pykali. V 72. a 78. minúte pridal ďalšie góly Filip Koctúr, čím si pripísal na svoje konto hetrik. Posledné slovo mal v 89. minúte Michal Matonok, ktorý stanovil výsledok na 6:2.

Autor hetriku Filip Koctúr pre Bystricoviny po víťaznom zápase uviedol: „To, že som dal tri góly je práca celého mužstva. Ja som iba bol iba v správnom čase na správnom mieste. Darí sa nám dosahovať dobré výsledky, sme na čele tabuľky, takže sa nám aj lepšie trénuje. To, že vedieme ligu je zásluha vyrovnaných výkonov všetkých hráčov, nie iba jednotlivcov. Určite by sme chceli postúpiť do štvrtej ligy.“

ŠK Selce – OŠK Lieskovec 6:2 (2:2)

Góly: 11., 72. a 78. Koctúr, 42. Kurta, 63. Trnka, 89. M. Matonok – 20. Kadeřábek, 44. Vrana. Rozhodoval: Šimovič. ŽK: Radoš, Koctúr – Golian, Borgoň. Diváci: 150.

Sásová doma hostila Krupinu a nepripustila žiadne prekvapenie. Potvrdila dobrú formu z posledných stretnutí, s výnimkou duelu s Hrochoťou, a dokázala zvíťaziť. Upokojil ju rýchly gól v úvode duelu. Postaral sa oň v trinástej minúte Murín. Do prestávky sa nášmu celku a ani hráčom z Hontu nepodarilo skórovať, takže polčas sa skončil 1:0. Po zmene strán sa dlho stav nemenil. Hostia nedokázali vyrovnať a v závere museli ešte viac otvoriť hru. To sa im napokon vypomstilo. V 80. minúte zvýšil na 2:0 Kapusta a definitívne tak potvrdil zisk všetkých troch bodov pre svoj tím.

ŠK Sásová – MFK Strojár Krupina 2:0 (1:0)

Góly: 13. Murín, 80. Kapusta. Rozhodoval: Budáč. ŽK: Tkáč – Lietava. Diváci: 200.

Okresne derby sa hralo v Jakube, kam pricestoval Priechod. V slabom stretnutí mali navrch domáci. Najprv v 8. minúte spálil tutovku Čief, ktorý ideálne naservírovanú loptu prekopol nad bránku, na opačnej strane vypálil dobrú strelu Richard Slobodník, jeho však vychytal dôležitým zákrokom gólman Filadelfi. Dôležitým preto, že to bola jediná šanca veľmi slabo hrajúceho Priechodu v prvom polčase. Inak sa činili už len Jakubčania. Prvé presné zakončenie ukázal Cimerman. Ten sa predtým, než nedal nádej Veselovi, ešte pomerne vtipne pohral s Penovom a potom prezentoval slušnú dávku efektivity. Autorom ďalších dvoch presných zásahov bol Matej Pánik, ktorému prvý gól pripravila zbytočná strata lopty Knižku v strede poľa, na druhý mu síce prihral veľmi presným centrom spoluhráč, no jemu ukážkovo nabil loptu nepodareným odkopom kapitán hostí Čabala. V druhom polčase pôsobili hostia ešte frustrovanejšie, čo bola voda na mlyn pre bystrický celok. Ten ani nemusel predvádzať žiadne futbalové galapredstavenie, no i tak strieľal góly s ľahkosťou. V 65. minúte na 4:0 zvyšoval Kútik dorážkou do prázdnej brány po vyrazenej lopte striedajúceho brankára hostí Mútňana, o tri minúty neskôr zavŕšil svoj hetrik Pánik, keď využil zlý odkop spomínaného gólmana. V 80. minúte predviedol Jakub čerešničku na torte v podobe akcie zápasu, keď po niekoľkonásobnej peknej výmene lôpt v strede poľa urobil z obrancov hostí štatistov a Kubacký to zaklincoval gólom na 6:0! V závere mohol ešte z penalty glorifikovať výhru domáci Janík, avšak Mútňan odčinil chybu pri piatom góle a pokutový kop zneškodnil.

TJ ŠK Sokol Jakub – OFK 1950 Priechod 6:0 (3:0)

Góly: 22. Cimerman, 28., 43. a 68. Pánik, 65. Kútik, 80. Kubacký. Rozhodoval: Mihálik. ŽK: bez kariet. Diváci: 200.

Hrochoť sa predstavila v Hliníku nad Hronom a prvý polčas vyhrala. Vsietila totiž domácim gól do šatne. V 44. minúte to zariadil Maľa. Po prestávke vyrovnal na 1:1 Fehérpataky v 55. minúte. Tento stav však dlho netrval, pretože v 66-tej opäť náš celok viedol, keď sa presadil Zátroch. Body sa predsa len napokon delili. V 76. minúte stanovil konečný výsledok 2:2 z priameho kopu Krčmárik.

TJ PS Hliník nad Hronom – ŠK Hrochoť 2:2 (0:1)

Góly: 55. Fehérpataky, 76. Krčmárik – 44. Maľa, 66. Zátroch. Rozhodoval: Pásztor. ŽK: Ziman – Zátroch, Maľa. Diváci: 150.

Ostatné výsledky: Č. Balog – Banská Štiavnica 3:0, H. Nemce – Lovča 1:1, D. Niva – Š. Bane 0:2.

V najbližšom 12. kole sa hrá v nedeľu 23. októbra o 14.00 hodine derby v Sásovej, kde domáci celok privíta vedúce Selce. V tom istom čase hostí Hrochoť Partizán Čierny Balog, Priechod sa predstaví v Krupine a Jakub v Štiavnických Baniach.

Poradie:

1. Selce 24b, 2. Č. Balog 20b, 3. Krupina 19b, 4. Sásová 18b, 5. Š. Bane 18b, 6. Hliník n. Hr. 15b, 7. D. Niva 14b, 8. B. Štiavnica 13b, 9. Lovča 13b, 10. Hrochoť 12b, 11. Jakub 10b, 12. Lieskovec 10b, 13. Priechod 9b, 14. H. Nemce 8b.

Autor: (bk), Foto: autor, Video: autor