Kvalitný šláger v Šalkovej pre Medzibrod, prehrali Jupie i Rakytovce

ŠPORT
10 /

Cez víkend sa hralo 23. kolo štvrtej futbalovej ligy so šlágrom v Šalkovej, kam k tretiemu celku tabuľky zavítal líder z Medzibrodu. V kvalitnom zápase sa tešili z výhry hostia. Jupie hostilo v nedeľu v Badíne druhý Poltár a zaknihovalo tesnú prehru. Rovnako o gól v samom závere duelu prehrali Rakytovce v Revúcej.

Okresné derby ŠalkováMedzibrod (aj v našej fotogalérii) prinieslo kvalitný futbal už treťoligovej úrovne. Prvý polčas bol na vysokej taktickej a vyspelej úrovni. Oba tímy hrali pozorne v defenzíve a snažili sa kombinačne presadiť smerom dopredu. O niečo viac príležitostí mali hostia. Spoza 16-ky to skúšal Vančo, ale mieril tesne vedľa. Potom z pravej strany vyprášil tento hráč rukavice brankára Vernarského, pred ním ešte na vyrazenú loptu číhal Selecký, ale neposlal ju medzi žrde. Na domácej strane mohol otvoriť skóre Vučkovič, pekne vystrelil spoza obrancu súpera a iba tesne minul odkrytú časť svätyne Petríka. Z gólu sa napokon tešili Medzibrodčania v poslednej minúte prvého polčasu. Odrazená lopta si našla kopačku Sedliaka, ktorý napriahol spoza pokutového územia a aj vďaka teču jedného z hráčov sa išlo do šatní za stavu 0:1.

Po prestávke mali domáci tlak, vytvorili si aj niekoľko štandardiek, ale na tie sa vedúci celok súťaže veľmi dobre pripravil a naopak udrel. Po centri Majerníka z kraja zakončoval pred päťkou povedľa gólmana Selecký0:2. Mohlo byť aj horšie, pretože Selecký sa dostal aj do ďalšej príležitosti, no tentoraz trafil obrancu súpera. V 67. minúte sa z ihriska po druhej žltej karte porúčal hosťujúci Belluš. Šalková vycítila šancu niečo ešte s duelom urobiť a vytvorila si viaceré možnosti. Palovič strieľal tesne nad brvno, Petríka neprekonal ani Zimnikoval s Vučkovičom. Práve Zimnikoval mal dobrú druhú možnosť, ale sám na päťke hlavou mieril vedľa žrde. Medzibrod sa predovšetkým bránil, no mal aj dva nebezpečné brejky, v oboch sa ocitol Miroslav Haviar a najmä druhý jeho únik v predposlednej minúte zaváňal gólom, zaskvel sa však brankár Vernarský.

FK Šalková – TJ Sokol Medzibrod 0:2 (0:1)

Góly: 45. Sedliak, 59. Selecký. Rozhodoval: Holas. ŽK: Palovič, Matej Mesík, Zimnikoval, Mikulec – Rajčok, Zázrivec, Belluš, Majerník, Selecký. Diváci: 300.

(bl)

Rakytovce cestovali do Revúcej. Išlo o dôležitý šesťbodový zápas a ten začali lepšie naši futbalisti. Prvú šancu si vypracovali v 19. minúte po sklepnutí lopty Malatinca však Rafanides mieril mimo. Neskôr po centri Šestinu mieril v páde nad bránku hostí Miartin. Postupne začali iniciatívu zápasu preberať domáci a po polhodine hry a strele Fečkanina sa musel Mráz poriadne natiahnuť aby loptu vyrazil. V 33. minúte po priamom kope Šestinu bol Mráz opäť pozorný. O dve minúty neskôr strieľal aktívny Miartin, ale Mráz zostával stále neprekonaný. Pred prestávkou to skúsil aj hosťujúci Dubašák, gólman Smerek jeho loptu vyrazil na roh.

V druhom polčase sa obraz hry zmenil a hostia si vypracovali veľa šancí. Tú prvú mal v 56. minúte Malatinec, po rohu Fojtíka však trafil iba bočnú sieť. Zahrmieť mohlo i na druhej strane, Miartin našiel spätnou prihrávkou Majerčíka, ktorý mieril len do stredu bránky a tam stál pozorný Mráz. V 67. minúte po rohovom kope Rakytoviec hlavičkoval nad brvno kapitán Gašpar. V 75. minúte po priamom kope Kohúta domáci ratovali pred brankárom na poslednú chvíľu. V 79. minúte dostal Rafanides od Pavlíka ideálnu loptu za obrany, lenže zoči-voči Smerekovi mieril do jeho nôh. Rozhodujúci okamih zápasu prišiel v 88. Minúte. Najskôr hosťujúci Lacko z pravej strany vnikol do pokutového územia, naservíroval ako na zlatom podnose loptu Rafanidesovi, ale ten ju poslal nepochopiteľne vedľa. Hneď z následného protiútoku sa pred šestnástkou hostí dostal k lopte Fečkanin, priťukol ju Majerčíkovi a ten prudkou strelou po zemi nedal Mrázovi šancu – 1:0. Rakytovce opäť nestrelili ani gól a po zápase sa dostali na pozíciu znamenajúcu zostup do V. ligy.

MFK Revúca – FK Rakytovce 1:0 (0:0)

Gól: 88. Majerčík. Rozhodoval: Remeň. ŽK: Majerčík – Malatinec, Lacko. Diváci: 150.

(tdz)

Naše Jupie privítalo v Badíne Poltár, ktorý ašpiruje na postup do tretej ligy, čiže si podľa očakávania prišiel po 3 body. Od začiatku tomu všetko nasvedčovalo. Už v 6. minúte po zlej rozohrávke domácich otvoril skóre prízemnou strelou popri brankárovi Jančiarovi Filip – 0:1. O necelé dve minúty po krásnej akcii šiel Poltár do dvojgólového vedenia. Na konci vydarenej kombinácie stál Kamas a bez problémov zakončil do odokrytej bránky. V 29. minúte mohol Kamas pridať aj svoj druhý gól v zápase. Na pravej strane sa uvoľnil popri Nemčíkovi, vystrelil, no jeho pokus opečiatkoval hornú konštrukciu domácej svätyne. Potom sa tempo hry upokojilo. Hralo sa prevažne medzi šestnástkami a nič vážnejšie prvý polčas nepriniesol. Do šatní sa putovali hráči za stavu 0:2.

Domáci futbalisti museli výrazne pridať ak chceli pomýšľať aspoň na bod. Do druhého polčasu nastúpili ako vymenení. V 48. minúte zahrával Ďurta rohový kop, na zadnej žrdi našiel Veselovského a kapitán FŠMH znížil na 1:2. V 51. minúte po dlhom odkope Jančiara predĺžil Hanák za seba na nestráženého Ďurtu, ktorý ale v samostatnom úniku prestrelil bránku. V 58. minúte prišla hrubá chyba postranného rozhodcu. Po Hanákovej strele vypadla Parišovi lopta z rukavíc, Plško atakoval brankára hostí v súlade s pravidlami, no vlajka vystrelila nahor a domácim bol neuznaný regulárny gól. O päť minút neskôr rozhodcovia ešte viac podtrhli svoj katastrofálny výkon v prospech Poltáru. Po nezavinenom páde hosťujúceho hráča v pokutovom území sa pískala penalta. Nariadený pokutový kop ale Jančiar zneškodnil a pokračovalo sa v zápase za stavu 1:2. V 69. minúte sa na hranici šestnástky ocitol osamotený Hudec, vystrelil, no opečiatkoval i on hornú žrď. Obrovský tlak Badínčanov sa stupňoval. V 84.minúte mal obrovskú šancu vyrovnať Ďurta, ale jeho hlavičkový pokus z rohu malého vápna skončil opäť na žrdi. To bola posledná nádejná príležitosť pre domácich. Poltár sa nakoniec ubránil a domov si vezie plný bodový zisk.

Jupie FŠMH Badín-Podlavice – TJ Sklotatran Poltár 1:2 (0:2)

Góly: 49. Veselovský – 6. Filip, 7. Kamas. Rozhodoval: Šottník. ŽK: Ďurta, M. Brašeň, Hanák, Pšida, Nemčík (všetci Jupie). Diváci: 150.

(rj)

Ostatné výsledky: V. Krtíš – Hriňová 1:2, S. Ďarmoty – Tornaľa 5:0, Pliešovce – Tisovec 1:1, Č. Balog – Vinica 1:0..

Najbližšie sa hrá 24. kolo. Už v sobotu 2. júna o 10.30 hodine líder z Medzibrodu privíta doma Slovenské Ďarmoty, podvečer o 17.00 hodine Rakytovce hostia na svojom štadióne Pliešovce. V nedeľu 3. júna17.00 hodine sa Jupie predstaví vo Vinici a Šalková hrá v Tisovci.

Poradie:

1. Medzibrod 50b, 2. Poltár 49b, 3. Šalková 43b, 4. Slov. Ďarmoty 43b, 5. Tisovec 38b, 6. Č. Balog 38b, 7. Pliešovce 34b, 8. Tornaľa 31b, 9. Jupie 30b, 10. Hriňová 28b, 11. Revúca 25b, 12. Rakytovce 24b, 13. Vinica 15b, 14. V. Krtíš 11b.

Autor: (bl, tdz, rj), Foto: (bl) zo zápasu Šalková - Medzibrod