Kremnička už na čele tretej ligy!

ŠPORT
3 /

Hráči treťoligového tímu z predmestia Banskej Bystrice sa po zakopnutí Ružinej a skvelej výhre v Námestove posunuli už na prvú priečku v 3. lige stred.

MŠK Námestovo – ŠK Kremnička 0:3 (0:1)

Góly: 11., 78. a 81. Marek Jobko. ŽK: 89. Habiňák

Zostavy tímov:

ŠK Kremnička: Juračka, Murgaš, Hurík, Kolofík, Palkovič, Rapčan, Palovič (82. Wolf), Rusnák, Beňák, Jobko, Bušík.
Na lavičke: Kaczorek, Bíreš, Ševčík, Wolf

MŠK Námestovo: Smatanik, Habiňák, Klokočík (73. Jagnešák), Brčák, Plančo, Kosmeľ, Kurčinka (82. Bencúr), Brňák (88. Letko), Hrubjak, Stolárik, Kasan
Na lavičke: Grobarčík, Letko, Jagnešák, Brišák, Bencúr, Košťál

Pred 150 divákmi rozhodovali: Halfár Richard, Ježík Miroslav, Moják Peter

Hráči Kremničky začali menším náporom a po niekoľkých náznakoch šancí vybojoval Rusnák v 11. minúte rohový kop, ktorý aj sám rozohral. Centrovaná lopta sa dostala na nohu Mareka Jobka a ten nemal problém zakončiť. Po tomto góle začali domáci hrať agresívnejšie a na ihrisku vládla zbytočná nervozita. Hráči Námestova sa snažili nájsť dieru v obrane Kremničky, čo sa im aj podarilo v 15.minúte, keď sa na brankára Juračku rútil skúsený kapitán domácich Daniel Kosmeľ, známy z pôsobenia v Slovane Bratislava a v Ružomberku. V tomto mikrosúboji kapitánov bol úspešnejší ten starší – Noro Juračka výborne prečítal hru a odkopával loptu už mimo svojho pokutového územia. Po tejto akcii sa futbalu nebolo treba až tak venovať, pretože sa hralo medzi šestnástkami mužstiev a to až do 29. minúty. Vtedy fauloval Palkovič Brňáka, rozhodca nariadil priamy kop a vynikajúco hrajúci Kosmeľ ho veľmi pekne nasmeroval do pokutového územia hostí, kde Brčák hlavou len tesne minul ľavú žrď brány červených. Kremnička hrala do konca polčasu pod miernym tlakom domácich hráčov ale tí nedali gól ani 2 minúty pred polčasovou prestávkou. Vtedy využili autové vhadzovanie z ľavej strany, kde chýbal ošetrovaný Palkovič a Juračka bol v tej chvíli opäť jediným brániacim hráčom. Tentoraz si na ňom vylámal zuby Brčák.

kremnickaDo druhého polčasu nastúpili hostia z Kremničky s cieľom streliť čo najskôr aspoň jeden gól pre ukľudnenie hry. Obrana Banskobystrického tímu pracovala druhý polčas bezchybne a tak sa čakalo, ktorý z tria útočníkov Beňák, Jobko a Bušík sa dokáže presadiť. Blízko ku gólu bol v 70. minúte Radovan Beňák, keď sa v šestnástke pohral s loptou a vyzvŕtal obranu Oravanov. Jeho strela však len lízala žrď Smatanikovej brány a tak zostal stav nezmenený. O osem minút neskôr spravil brankár Smatanik obrovskú chybu v rozohrávke. Prihral Marekovi Jobkovi, ten svojim zrýchlením nedal obrancom šancu dobehnúť ho a tak v súboji jeden na jedného poľahky strelil svoj druhý gól. Nikto vtedy netušil, že Marek so strieľaním gólov ešte neskončil. Ukazovateľ skóre bol na hodnote 0:2 iba tri minúty. Vtedy opäť chybovali zadáci Námestova a Bušík bol veľmi rýchly na to, aby túto chybu nevyužil v prospech svojho klubu. Vybojovanú loptu pekne potiahol po pravej strane, ideálnym centrom našiel meninového oslávenca a ten strelením tretieho gólu znamenajúceho hetrik zvýšil na konečných 0:3. Námestovčania sa všemožne snažili streliť Juračkovi aspoň jeden gól ale vynikajúco hrajúca obrana to nechcela dopustiť a tak sa Kremnička po tomto víťazstve a po víťazstve Dolnej Ždane nad Ružinou dostala na prvé miesto tabuľky.

Program ďalších zápasov ŠK Kremnička:
NE 2.5.2010 o 10:30 ŠK Kremnička – Turčianske Teplice
ST 5.5.2010 o 16:30 Dolná Ždaňa – ŠK Kremnička
NE 9.5.2010 o 16:30 Fiľakovo – ŠK Kremnička

Zdroj: Bystricoviny.sk (Ivan Šimko, foto: il. FR)