Kremnička si po zlom štarte napravila jarnú chuť doma

ŠPORT
0 /

Po minulotýždňovej prehre vo Veľkom Krtíši (0:2) mala Kremnička pred svojimi divákmi čo naprávať. Aj keď do futbalového areálu na predmestí Banskej Bystrice zavítalo len približne osemdesiat divákov, tí videli až šesť gólov v súboji tretieho tímu so štvrtým.

ŠK Kremnička – Cementáreň Lietavská Lúčka 4:2 (2:1)

Góly: 27. a 48. Choma, 45. Hurík,73. Žabka – 20. Blaščík, 69. Hluchý.

Zostavy:
ŠK Kremnička: Juračka – Rusnák (78. Palovič), Choma (89. Bušík), Hurík, Palkovič, Murgaš, Jobko, Šečík, Wolf (45. Žabka), Rapčan, Bíreš.
Lietavská Lúčka: Tatranský – Hluchý, Dzurňák, Kotrbanec, Janči, Beňadik (57. Hroza), Kalina, Papajčík, Krištofík (62. Janec), Blaščík, Puček (71. Belan).

Stretnutie začínajúce v ležérnom tempe postupne naberalo na obrátkach a hostia v 20. minúte ťažili zo zlého výbehu domácej brankárskej stálice Norberta Juračku, keď sa z ostrejšieho uhla pred prázdnou bránou nemal problém presadiť Blaščík. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať, keď po metelici pred hosťujúcou bránou našiel loptu dobre hrajúci Choma a ten loptu doslova zavesil do brány ponad ležiaceho Tatranského. Akcia striedala akciu, ale tie zväčša končili pred šestnástkami oboch celkov. V 35. minúte bol v šanci zaváňajúcej gólom hosťujúci Janči, ktorý sa pred Juračka dostal po pravej strane, ale svoju príležitosť zahodil. V 43. minúte potom opäť skvele na čiare zachraňovala brankárska legenda Dukly Banská Bystrica. Na opačnej strane, sa ešte pred koncom prvého dejstva dokázal o vedenie domácich postarať Marián Hurík.

V druhom dejstve sa pokračovalo v nastolenom tempe a už v 48. minúte bolo 3:1, keď z väčšej diaľky dokázal razantnou strelou prekonať Tatranského opäť Maroš Choma. V 69. minúte prišiel zbytočný faul v šestnástke a z následného pokutového kopu sa hosťujúci Pavol Hluchý nemýlil. To však bolo v podaní hostí všetko, iniciatívu totiž prebrali domáci zverenci Stanislava Baláža. V 73. minúte prišlo zaslúžené ukľudnenie a zároveň a uzavretie na konečných 4:2 z kopačky striedajúceho Adriána Žabku.

Kremničku, ktorá stále bojuje o postup do druhej ligy čaká o týždeň súboj v Bytči a o dva týždne, 18. apríla o 10:30, potom opäť domáci zápas proti Liptovskej Štiavnici.

Zdroj: Bystricoviny.sk (Filip Roháček, foto: autor)