Kremnička doma zvíťazila už po trinástykrát v rade

ŠPORT
0 /

V celej sezóne Kremnička doma ani raz neprehrala, dokonca na domácom ihrisku vyhrala 12 zápasov a iba v jednom prípade remizovala. Nepríjemný súper z Novej Bane však mal predpoklady narušiť túto pekne vyzerajúcu štatistiku.

ŠK Kremnička – MFK Nová Baňa 2:1 (1:0)

Góly: 43. a 90. Jobko – 47. Bartoš, ŽK: 39. Uhliar.

Obraz hry prvého polčasu však hovoril o tom, že hostia z Novej Bane budú vďační za čo najmenej inkasovaných gólov. Kremnička mala od začiatku výraznú územnú prevahu a jej útoky začínajúce po krídlach dokázali hostia len veľmi ťažko potlačiť. Z takto založených útokov sa dostával najčastejšie pred bránu Pukana ostrostrelec Marek Jobko, ktorému dnes chýbal útočný partner Beňák. Na Beňákové miesto nastúpil Palovič a svojej úlohy podhrotového hráča sa zhostil veľmi dobre, keď sa šikovne zapájal do kombinácií a útočníkom rozdával veľmi dobré prihrávky. Kremnička svoju výraznú prevahu nedokázala pretaviť do gólových šancí. Až v 23. minúte bol pri lopte  Murgaš a keď sa dostal do dobrej streleckej pozície neváhal vystreliť. K tomu, aby jeho strelu Pukan vyťahoval zo siete chýbalo len pár centimetrov. Do konca polčasu ešte mala Kremnička zopár príležitostí, no jej hráčom sa podarilo využiť až peknú individuálnu akciu Michala Rusnáka v 43. minúte. Rusnák si prebral loptu na polovici ihriska, ľahučko prešiel cez dvoch hráčov a nahral ideálne nabiehajúcemu Jobkovi, ktorý aj vďaka skúsenostiam nemal problém z ostrého uhla zakončiť do Pukanovej brány. Hostia chceli veľmi rýchlo odpovedať a po rohovom kope sa im to takmer aj podarilo. Prudká strela z hranice pokutového územia prešla za Kaczoreka, ale tam stála pozorná obrana a lopta odkopnutá z bránkovej čiary dostávala hostí do zúfalstva keďže nevyužili ojedinelú šancu na strelenie gólu.

Druhý polčas začali hostia nenápadným útokom a Šlavka v 47. minúte dobre nahral z pravej strany nabiehajúcemu Bartošovi a sám pred Kaczorekom svoju šancu rutinérsky využil. Domáci mali šancu strhnúť vedenie na svoju stranu len tri minúty po inkasovanom góle. Loptu letiacu do Pukanovho pokutového územia zasiahol Wolf nožničkami, no nezasiahol dostatočne dobre na to aby lopta skončila v sieti. Kremnička sa na dlhé minúty zmocnila lopty, no želaný efekt to neprinieslo. Centrované lopty chytal Pukan a strely blokovala pozorná obrana Novej Bane. Po nútenom vystriedaní Wolfa sa presunul do útoku Palovič a práve tohto hráča sa snažili hľadať spoluhráči svojimi centrami. Domáci mali za sebou sériu priamych kopov a aj rohových kopov, no nič z toho na gól nestačilo. Až v prvej minúte nadstaveného času sa po skrumáži v pokutovom území dostal k lopte Marek Jobko a svojím druhým gólom v zápase rozhodol o víťazstve Kremničky 2:1.

Zostavy tímov:

ŠK Kremnička: Kaczorek, Bíreš, Hurík (K), Kolofík, Uhliar, Palkovič, Murgaš, Rusnák, Palovič (83. Bušík), Jobko, Wolf (65. Žabka)

Tréneri: Stanislav Baláž, Norbert Juračka

MFK Nová Baňa: Pukan, Mikuška (63. Poliačik), Rybár, Rudzan, Budinský (K), Lenard, Mánik, Šlavka, Vozár, Bartoš, Lauko

Tréner: Miroslav Gubov

Pred 140 divákmi rozhodovali:
Baranček Pavol (Krivá)
Dvorštiak Martin (Námestovo)
Jakubjak Marek (Dolný Kubín)

Program ďalších zápasov ŠK Kremnička:
NE 13.06.2010 o 17:00 Závažná Poruba – ŠK Kremnička
PI 18.06.2010 o 17:30 ŠK Kremnička – Ružiná

Zdroj: Bystricoviny.sk (Ivan Šimko)